Tarpušventis be puodų ir keptuvių – „Pagaminta IKI“ patiekalą sau ras kiekvienas | Kas vyksta Kaune

Tarpušventis be puodų ir keptuvių – „Pagaminta IKI“ patiekalą sau ras kiekvienas

Organizatorių nuotr.

Šv. Kūčios su 12 patiekalų, Kalėdos… Po tokio švenčių maratono dažnam į puodus ir keptuves nesinori nė pažiūrėti. O dar netrukus ateisiantys Naujieji metai, kai vėl reiks ruošti šventinį stalą. Išeitį siūlo „Iki“ – pirkėjams savo parduotuvėse paruošė itin įvairų jau paruoštų patiekalų „Pagaminta IKI“ asortimentą. Anot Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, kulinarinių patiekalų pardavimai šventiniu laikotarpiu ypač išauga.

„Jau paruoštus patiekalus mūsų pirkėjai dažnai rinkosi prieš Kūčias bei Kalėdas – jie tapo tikru išsigelbėjimu neturintiems laiko, tačiau norintiems skanių, šviežių ir sveikų patiekalų. Be to, „Pagaminta IKI“ padeda ir sutaupyti, ypač, jei prie šventinio stalo sėdasi nedidelė šeima. Tuomet apsimoka pirkti jau paruoštą patiekalą porcijomis, o ne įsigyti visus jam reikalingus produktus ir ruošti patiems. Taip pat tai padeda išvengti maisto švaistymo“, – sako Vaida Budrienė.

Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, „Pagaminta IKI“ asortimentas yra itin įvairus, todėl sau tinkamų patiekalų rasti gali kiekvienas – nuo tradicinės lietuviškos iki vegetariškos mitybos atstovų.

Pastebima, kad dažniausiai „Iki“ kulinarijos skyriuose žmonės renkasi gerai lietuviams žinomus patiekalus, kuriuos namuose pagaminti yra sudėtingiau ir užtrunka ilgiau: keptus Kijevo kotletus, kiaulienos plovą, virtą šaltieną ar baltąją mišrainę.

Būtent šiems patiekalams „Iki“ parduotuvėse gruodžio 27 – sausio 1 dieną taikomi ypač geri nuolaidų pasiūlymai. Pavyzdžiui, šeimyninė Kijevo kotletų pakuotė dabar kainuoja net 30 proc. pigiau, o tris baltosios mišrainės indelius galima įsigyti už dviejų kainą.

Anot V. Budrienės, pasiūlymai paruošti ir kitiems, prieš šventes dažnai į pirkėjų krepšelius nugulantiems „Pagaminta IKI“ patiekalams. Pavyzdžiui, kilogramas marinuotų juodųjų alyvuogių gruodžio 27 – sausio 1-ąją kainuoja beveik ketvirtadaliu mažiau nei įprastai, o šeimyninę keptų įdarytų viščiukų ketvirčių pakuotę šiuo metu galima įsigyti vos už 10,99 Eur.

Besiruošiantys Naujųjų metų sutiktuvėms ir norintys svečius nustebinti įspūdingu desertu – taip turi iš ko rinktis. Nuo kokosinio iki šokoladinio torto, medaus pyrago ar bandelių su cinamonu – sau tinkamą „Pagaminta IKI“ kepinį ras kiekvienas.

Be to, daugeliui jų šiuo metu taikomos ir nuolaidos. Vienas tokių – aguoninis pyragas „Blanche“, kuris gruodžio 27 – sausio 1-ąją kainuoja tik 6,99/kg. Sutaupys ir išsirinkę įspūdingai papuoštą pistacijų kremo tortą „Fėjų sapnas“ – minėtomis dienomis jį galima įsigyti beveik trečdaliu pigiau.

„Įprastomis, ne šventinėmis dienomis itin populiarūs yra ir „Pagaminta IKI“ blyneliai. Jų turime su įvairiausiais įdarais, todėl tinka šeimoms, kurių nariai mėgsta skirtingus skonius“, – pasakoja V. Budrienė.

„Iki“ pirkėjai taip pat labai pamėgo „Pagaminta IKI“ naujienas: jautienos troškinį, virtus kalakutienos kukulius su daržovių koše, jautienos troškinį „Chili Con Carne“, kuskuso ir balandų salotas su lašiša.

Norintys gyventi sveikiau taip pat turi iš ko pasirinkti. „Iki“ kulinarijos skyriaus darbuotojai nuolat tobulina patiekalus ir kuria sveikesnes jų alternatyvas. Todėl čia visuomet galima rasti visą seriją gaminių be pridėtinio cukraus, be gliuteno, taip pat tinkamus vegetarams bei veganams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA