„RC Dance Studio“ įsibėgėja: siekia suteikti šansą šokti visiems ir kviečia į nemokamas šokių pamokas | Kas vyksta Kaune

„RC Dance Studio“ įsibėgėja: siekia suteikti šansą šokti visiems ir kviečia į nemokamas šokių pamokas

„RC Dance Studio“ / Organizatorių nuotr.

Sportiniai šokiai – viena elegantiškiausių fizinio aktyvumo rūšių, kurios metu lavėja ne tik kūnas, laikysena bei koordinacija, bet ir manieros, gerėja emocinė sveikata bei didėja pasitikėjimas savimi. Nors šokiuose puoselėjamais įgūdžiais žavisi daugelis, tik nedidelė dalis drįsta šią sporto šaką išmėginti. Kaune veikianti, ilgamečio šokėjo ir trenerio Rimvydo Černajaus vadovaujama VšĮ „RC Dance Studio“ siekia suteikti galimybę šokius išbandyti visiems, vaikus ir moteris kviesdama į nemokamas šokių treniruotes.

Gąsdina brangumu, partnerių paieškomis

Visuomenėje dažnai girdima nuomonė, jog sportiniai šokiai – itin brangi ir toli gražu ne kiekvienam prieinama sporto šaka. Papildomu veiksniu, mažinančiu susidomėjimą šokių užsiėmimais, tampa baimė nerasti partnerio.

Profesionalus šokėjas ir treneris R. Černajus teigia, jog tai – stereotipai, kuriuos susivienijusi šokių bendruomenė gali pakeisti. Siekdamas keisti požiūrį į sporto šaką ir padaryti ją prieinamą platesnei grupei asmenų, nuo šio rudens treneris ir jo komanda vaikus bei moteris pakvietė į nemokamas šokių treniruotes.

„Visada norėjosi padaryti gerą, tad studijai sustiprėjus ir įsitvirtinus rinkoje, pradėjome ieškoti būdų šiems tikslams pasiekti. Labai gaila, kad visuomenėje vis dar vyrauja nuomonė, kad šokiai yra ne visiems prieinamas užsiėmimas. Atsižvelgiant į šią problematiką gimė projektas „Nemokamos šokių pamokos „Šoka visi“, kurio tikslas – šokius paversti prieinamais kiekvienam“, – sako VšĮ „RC Dance Studio“ vadovas ir treneris R. Černajus.

Šokiai – visiems

Skirtingi Lietuvos ir pasaulio tyrimai rodo, jog šokiai prisideda prie fizinės ir psichinės sveikatos gerinimo, lavina laikyseną, ištvermę, stiprina visas raumenų grupes, gerina nuotaiką ir bendrą savijautą. Deja, dėl daugybės skirtingų veiksnių, daugelis vaikų bei moterų nesiryžta apsilankyti šokių treniruotėse. Projektas „Nemokamos šokių pamokos „Šoka visi“ – vienas pirmųjų Lietuvoje, sukuriantis galimybę šokius lankyti nemokamai.

„5-10 metų vaikučiams nemokamos treniruotės organizuojamos du kartus per savaitę po 75 minutes. Siekiant sumažinti rūpesčių tėveliams, vaikučiams pamokų metu suteikiame ir profesionalią, aukštos kokybės šokių avalynę. O kuri gi mergaitė nesvajoja būti princese ir avėdama gražius baltus šokių batelius žengti į šokių aikštelę? Tuo tarpu berniukai išmoksta elgtis pagarbiai ir dėmesingai, tinkamai asistuoti mergaitėms, įgyja drąsos pakviesti jas šokti. Užsiėmimų metu visi vaikai mokomi ne tik sportinių šokių pagrindų, bet pamokų metu taip pat lavinami ir kiti gebėjimai, tokie kaip greitumas, lankstumas ir ištvermė. Galbūt vaikams tai bus startas į šokių pasaulį, o galbūt šiuos įgūdžius galės panaudoti bet kurioje kitoje sporto šakoje ateityje“, – sako R. Černajus.

„RC Dance Studio“ / Organizatorių nuotr.

Merginos nuo 14 metų ir moterys kviečiamos į solo latino užsiėmimus, kuriuose šokama be partnerio. Du kartus per savaitę po 75 minutes vykstančių užsiėmimų metu projekto dalyvės mokosi visų penkių Lotynų Amerikos šokių: sambos, čia-čia-čia, rumbos, pasadoblio ir džaivo. Taip pat treneriai užsiėmimų metu dalyves supažindina ir su salsos bei bačatos pradmenimis.

Sieks tęstinumo

„Per pirmuosius projekto mėnesius šokti prisijungė jau per 15 vaikų ir daugiau nei 20 merginų bei moterų. Šokių užsiėmimų pagalba geriname dalyvių fizinę bei emocinę sveikatą, per pozityvią patirtį formuojame ir diegiame reguliaraus fizinio aktyvumo įpročius. Taip pat formuojame įprotį šokti ilguoju laikotarpiu. Tikimės, kad dalyviai šoks net ir projektui pasibaigus“, – sako VšĮ „RC Dance Studio“ vadovas.

Projektas „Nemokamos šokių pamokos „Šoka visi“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Projektas vyksta nuo 2022 metų rugsėjo iki 2023 metų gegužės.

R. Černajus teigia, jog ilgalaikė VšĮ „RC Dance Studio“ vizija – projektą paversti tęstiniu. Studijos komanda siekia suteikti sąlygas projekto dalyviams užsiėmimus lankyti ir nuo kitų metų rudens, o į nemokamas treniruotes naujus šokėjus nori kviesti kasmet.

„Esame vieni pirmųjų, bandantys šokius paversti labiau prieinamais kiekvienam. Mūsų vizija yra ne tiek gauti, kiek duoti. Esu dviejų vaikų tėtis ir puikiai žinau kaip jiems svarbu fizinis aktyvumas, kokios svarbios yra veiklos atitraukiančios nuo kompiuterių, kaip svarbu įsilieti į socialines grupes, bendrauti. Jei projektas negaus šio ar kito fondo finansavimo ateityje, tikiu, kad galime jį tęsti ir iš privačių lėšų. Juk yra labai daug žmonių, kurie gali prisidėti darant gerą darbą tiems, kam to reikia“, – sako R. Černajus.

„RC Dance Studio“ / Organizatorių nuotr.

Kviečia prisijungti nuo sausio

Dalyvauti projekto „Nemokamos šokių treniruotės „Šoka visi“ užsiėmimuose gali visi 5-10 metų vaikai ir merginos bei moterys nuo 14 metų. Užsiėmimai vyksta Žaliakalnyje, adresu Aukštaičių g. 9. Visos projekto pamokos – nemokamos, tačiau būtina išankstinė registracija, kuri vykdoma susisiekus asmenine žinute VšĮ „RC Dance Studio“ paskyroje „Facebook“.

„Nuo sausio mėnesio užsiėmimų metu pradėsime mokytis naujų žingsnelių ir choreografijos elementų, tad drąsiname ir maloniai kviečiame prisijungti visus norinčius“, – sako studijos vadovas.

VšĮ „RC Dance Studio“ – tai prieš trejus metus Kaune įkurta šokių studija, siūlanti mėgėjo ir profesionalo (orig. ProAm) šokių užsiėmimus, šokių užsiėmimus moterims, įvairias mankštas, zumbos ir tempimo pratimų sesijas. Studijoje šoka daugiau nei pusė šimto narių, o trenerių komandą sudaro trys profesionalūs specialistai. Studijos įkūrėjas ir vadovas R. Černajus šokių pasaulyje veikia jau 26 metus – 16 metų kaip šokėjas ir daugiau nei 10 metų kaip treneris.

Daugiau informacijos apie studiją galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA