Švenčių išvakarėse – slogios nuotaikos Adamkų namuose: širdyje tik vienas noras | Kas vyksta Kaune

Švenčių išvakarėse – slogios nuotaikos Adamkų namuose: širdyje tik vienas noras

Lrytas.lt / Agnė Liubertaitė 2022/12/23 16:19
Alma Adamkienė ir Valdas Adamkus / DELFI nuotr.

Kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui (96) šie metai buvo ypač nelengvi. Nors rudenį dėl koronaviruso infekcijos jis atsidūrė ligoninėje, didžiausią rūpestį buvusiam šalies vadovui šiandien kelia ne jo paties, o žmonos Almos (95) sveikatos būklė, kuri ir šiandien išlieka labai sudėtinga.

Artėjant gražiausioms metų šventėms V.Adamkus iš gyvenimo prašo tik vieno – kad ligų išvarginta žmona greičiau atsistotų ant kojų.

„Aš laikausi gerai, esu atsparus visoms ligoms ir epidemijoms, o Alma dar silpna – dar negali vaikščioti. Su pagalba namuose kiekvieną dieną žengiame po pora žingsnių, bet manau, kad dar toli iki to, jog ji atsigautų po insulto.

Tikiuosi, kad su pavasariu, su šilta vasara mes ją kaip nors pastatysime ant kojų“, – portalui lrytas.lt kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas.

Paklaustas, su kokiomis mintimis bei nuotaikomis laukia artėjančių šv. Kalėdų, V.Adamkus svarstė, kad džiaugsmo šeimos namuose šiemet nedaug, tačiau pabrėžė, kad vilties jis dar tikrai nepraranda.

„Kokia gali būt nuotaika, kai yra žmogus, kuris net negali pastovėti ant kojų. Nuotaikos net ir negali būti. Žiūrime, tvarkomės, tikimės, kad viskas išsispręs“, – teigė buvęs šalies vadovas.

Nors apie šventines tradicijas negalvoja, visgi įprastų šventinių ritualų V.Adamkus su žmona žada neatsisakyti – puoš kalėdinę eglutę, taip pat gamins ir kuklią Kūčių vakarienę. Tačiau kaip svarbiausią darbą kadenciją baigęs prezidentas šiuo metu įvardija pastangas, kad A.Adamkienės sveikata leistų galvoti ir apie kitas šventes.

„Sveikata, sveikata, sveikata. Kovojame su esama problema, stengiamės, kad per vasarą viskas susitvarkytų taip, kad būtų galima lengviau atsikvėpti ir pažiūrėti į ateitį“, – vylėsi V.Adamkus.

Primename, kad rugsėjo pabaigoje A.Adamkienė dėl tuo metu įtariamos koronaviruso infekcijos atsidūrė ligoninėje, ji buvo gydoma sostinės Santaros klinikų COVID-19 Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Netrukus į ligoninę buvo paguldytas ir pats V.Adamkus, tačiau po kelių dienų buvo išleistas gydytis į namus.

„Ji išvežta, paimta iš manęs, reanimacijoje. Manęs neprileidžia, nieko nesako. Nežinau, kokios ji būklės. Esu desperacijoje“, – žmonai atsidūrus ligoninėje tuomet sakė V.Adamkus. Po daugiau nei trijų savaičių ji galiausiai buvo išleista namo.

Tiesa, į medikų rankas A.Adamkienė buvo patekusi ir vasarą – dėl šios priežasties V.Adamkus praleido Seime skaitomą trečiąjį prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą. 2019 metų rudenį A.Adamkienė patyrė insultą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA