Plikledžio iššūkiai pėstiesiems: dėl patirtų traumų Kauno ligoninė sulaukė 214 pacientų | Kas vyksta Kaune

Plikledžio iššūkiai pėstiesiems: dėl patirtų traumų Kauno ligoninė sulaukė 214 pacientų primena, kokių veiksmų vengti ir kaip sau padėti patyrus traumą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Traumatologijos punkte per praėjusią parą dėl patirtų traumų sulaukta 214 pacientų – maždaug dvigubai daugiau nei kitomis dienomis.

Anot LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovo Sauliaus Tvirbuto, antradienį tarp sužeistųjų vyravo darbingo amžiaus žmonės, kuriems nepavyko nuvykti į darbovietes.

„38 žmonės paguldyti į ligoninę stacionariam gydymui. Šiems pacientams prireikė operacijų dėl šlaunikaulių, blauzdikaulių, kulkšnių lūžių.
Trečiadienio rytas buvo ramesnis, vyravo įprasti pacientų srautai, nors neatmestina tikimybė, kad dėl vis dar slidžių kelių patyrusių traumas žmonių gali būti daugiau nei įprasta”, – teigė S. Tvirbutas.

Kineziterapeutai taip pat primena, kad geriausias metodas judėti slidžiu keliu – pingvino eisena:

1. Rankos plačiau, kojos lengvai prilenktos;

2. Svorio centras ant priekinės pėdos dalies;

3. Žingsniai statomi kiek daugiau į šoną.

„Griūnant nestatykite tiesios rankos! Stenkitės gūžtis į kamuoliuką ir kristi ant šono”.

Tuo metu Kauno klinikų Skubios medicinos pagalbos klinika primena, kokių veiksmų vengti ir kaip sau padėti, jei įtariate, jog nesėkmingas nusileidimas paslydus neapsiėjo be pasekmių.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, trečiadienio dieną daug kur palis, bus dulksna. Vietomis formuosis rūkas, plikledis. Vėjas – pietvakarių, nuo šešių iki 11 m/s.

Aukščiausia temperatūra sieks nuo vieno iki šešių laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA