Sekmadienį Maironio muziejus kviečia į ekskursiją, edukacijas ir laiško Kalėdų Seneliui mokymus | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį Maironio muziejus kviečia į ekskursiją, edukacijas ir laiško Kalėdų Seneliui mokymus

Maironio lietuvių literatūros muziejaus nuotr.

Maironio lietuvių literatūros muziejus gruodžio 18 d. (sekmadienį) kviečia į tris šventinius nemokamus renginius: edukacinę programą šeimoms, ekskursiją ir kūrybinio rašymo dirbtuves, kuriose ne tik vaikai, bet ir suaugusieji kurs laiškus Kalėdų Seneliui. 

Edukacinė programa šeimoms „paslaptingi eilėraščių herojai“

Salomėjos Nėries ir Bernardo Bučo muziejuje (S. Nėries g. 7) gruodžio 18 d. 13 val. vyks edukacinė programa šeimoms. Poetė S. Nėris sukūrė apie pusseptinto šimto eilėraščių. Įkvėpimo šaltiniu jai buvo ne tik subtilus gamtos pajautimas, romantinės temos, egzistenciniai klausimai, bet ir žmonės. Ji rašė apie artimuosius, mylimuosius, bičiulius, ją žavėjusias asmenybes. Kviečiama įspėti, kam skirtas konkretus eilėraštis ir daugiau sužinoti apie poetę bei ją supusius asmenis.

Ekskursija „Maironio buto interjeras ir meno kūriniai“

Gruodžio 18 d. 13 val. Maironio bute (Rotušės a. 13) vyksiančioje ekskursijoje paaiškės, kodėl kiekvienas Maironio kambarys atrodo vis kitaip, bus įsigilinta į sienų dekorą ir baldų stilistiką, gidas papasakos apie meno kūrinius, kurių išlikusi nemaža kolekcija, bus atskleista jų atkeliavimo į rūmus istorija, paaiškės, kuriuos kūrinius Maironis vertino ir mėgo labiausiai. Registracija tel.: 8 618 26887.

Kūrybinio rašymo dirbtuvės „Laiškas Kalėdų seneliui“

„Mielas Kalėdų Seneli! Šiais metais stengiausi elgtis gerai, ateinančiais – pažadu stengtis labiau. Prašau padovanok man…“ – kada paskutinį kartą tai rašėte? Ar buvo lengva, smagu, įdomu? Ar atsimenate, kokios dovanos prašėte ir ką žadėjote? Ar buvote nusiteikę kūrybiškai ir leidote sau fantazuoti? O galbūt manote, kad laiškus Kalėdų Seneliui rašo tik vaikai?

Visiškai nesvarbu, kiek Jums metų ir kokią laiškų rašymo patirtį turite, ar mėgstate kurti vienumoje, ar su šeima, ar draugų kompanijoje, – kviečiama atvykti į kūrybinio rašymo dirbtuves su Agne Cesiule: „Laiškas Kalėdų seneliui“.

A. Cesiulė yra įgijusi literatūrologijos magistro laipsnį, studijas tęsia doktorantūroje. Ji organizuoja ir moderuoja renginius Maironio lietuvių literatūros muziejuje, publikuoja apžvalgas, esė, kūrybinius tekstus kultūriniame laikraštyje „Šiaurės Atėnai“, yra festivalio „Kauno literatūros savaitė“ kolegijos narė. Kūrybinio rašymo seminarus ir dirbtuves yra vedusi studentams ir moksleiviams, taip pat ji kuravo knygų klubo veiklą.

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.

Dirbtuvės vyks Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13):

10.00–12.00 (I grupė)

14.00–16.00 (II grupė)

Vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA