Dviejų kauniečių machinacijos bitkoinais atvedė į areštinę | Kas vyksta Kaune

Dviejų kauniečių machinacijos bitkoinais atvedė į areštinę

Asociatyvi / „Wikimedia Commons“, cryptowallet.com nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, norėjo neteisėtai praturtėti. Pareigūnai skaičiuoja, kad įtariamieji galėjo padaryti žalos beveik už 400 tūkst. eurų.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, laikotarpiu nuo spalio 25 d. iki lapkričio 4 d. sulaikė du 21-erių metų amžiaus asmenis, kurie įtariami pasinaudoję užsienyje finansines paslaugas teikiančių įmonių elektroninio mokėjimų įskaitymo techninėmis spragomis.

Vyrai apgaule inicijavo apie 300 fiktyvių mokėjimo pavedimų virtualių piniginių operatoriui (prekyba kriptovaliutomis). Taip pat apgaule įgijo didelį kiekį virtualios valiutos, ją konvertavo ir pervedė į kitas asmenines virtualias pinigines, vėliau dalį virtualios valiutos konvertavę į eurus grynino per įvairių bankų sąskaitas, pirko automobilius ir keliones padarydami virtualių valiutų piniginės operatoriui daugiau nei 400 tūkst. eurų žalą.

Nurodytu laikotarpiu atliktos kratos 8 vietose, kuriu metu paimti grynieji pinigai, nusikalstamu būdu gautomis lėšomis įgytos prekės, apribota nuosavybės teisė į lėšas įtariamųjų bankų sąskaitose, įšaldytos ir vėliau apribota nuosavybė į virtualią valiutą (iš viso apie 12 bitkoinų – apie 251 tūkst. eurų vertės). Bendra paimto ir apriboto turto vertė – apie 390 tūkst. eurų.

Atliekamo tyrimo metu nustatytas ir išaiškintas neteisėtos veiklos mechanizmas. Vyrai policijai anksčiau nebuvo žinomi, jiems paskirtos kardomosios priemonės: rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA