Domeikavos kelių remonto darbus aptraukė šešėlis: darbai niekur nejuda | Kas vyksta Kaune

Domeikavos kelių remonto darbus aptraukė šešėlis: darbai niekur nejuda

/Rekonstravimo darbų eiga. E. Dušausko nuotr.

Prasidėjus remonto darbams Domeikavoje, gyventojai ne tik priversti apsišarvuoti kantrybe ir stovėti spūstyse, bet ir susitaikyti su prailgintais darbų terminais, apie kuriuos, kaip teigia Domeikavoje gyvenantis Evaldas, sužinojo tik prasidėjus gatvės atnaujinimo darbams.

Vasario 11 dieną, Kauno rajono savivaldybė paskelbė projekto „Neries g., Domeikavos k., Domeikavos sen., Kauno r. sav., rekonstravimas“ rangos darbų pirkimą. Paskelbto konkurso metu Nėries gatvės rangos darbus laimėjo įmonė yra UAB „Rodsta“. Rugpjūčio 16 dieną prasidėjo darbai. Pasak Kauno rajono savivaldybės, iki spalio 14 dienos buvo išardyta senoji asfalto danga, betoniniai bortai ir išvežti į sąvartyną, išardyta pėsčiųjų tako betono danga, nuimtos pėsčiųjų tako plytelės ir viskas išvežta į sąvartyną, vyksta esamos konstrukcijos kasimas ir išvežimas, grunto tankinimas.

Visgi, gyventojai skundžiasi, kad darbai sustoję jau nuo rugpjūčio pabaigos, o patekti į namus – beveik neįmanoma: „konkursą laimėjo įmonė, kuri toje gatvėje net nėra buvus. Jie tą asfalto dangą nuėmė ir tada tik pamatė, nors iki tol projekte tikrai buvo nurodyta, kad reikės keisti visus tuos vamzdynus ir taip toliau. Ir tada su gyventojais derinosi tik su Neries gatve. Su kitų gatvelių gyventojais, kurie turi pravažiuoti ne vien (tvarkoma) gatve, nebuvo kalbėta.

Mes į savo kiemus negalėjom patekti, konteinerius – šiukšlių nevežė apie tris savaites ir taip toliau. Gyventojai yra velnioniškai pikti. Kai pradėjo užvertinėti skundais, kad nepasiekia namų, tai užpylė kažkokia skalda. Tad, kas yra nurodoma, kad intensyviai darbai vyksta, darbai intensyviai nevyksta. Iš viso jau nuo rugpjūčio dvidešimt ten ketvirtos ar penktos dienos. Kadangi kiekvieną dieną pravažiuoju, tai puikiai matau“

Tuo tarpu Kauno rajono savivaldybė teigia, kad projekte nebuvo nurodytas vamzdyno keitimas, o apie pokyčius buvo paskelbta susirinkime, kuriame galėjo dalyvauti visi norintys gyventojai: „Kauno rajono savivaldybės administracija nėra vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų savininkai, todėl projekte nebuvo numatytas vandentiekio tinklų keitimas į naujus. UAB „Kauno vandenys“ savo prioritetuose nebuvo įsitraukę šių darbų. Todėl pakoregavę prioritetinius sąrašus „Kauno vandenys“ pradės darbus Nėries gatvėje. Šių darbų atlikimas pagerins gyventojams geriamojo vandens kokybę“, – į klausimus raštu atsakė mero padėjėja Vilija Žukaitytė.

„Informacija apie susitikimą su gyventojais buvo paskelbta viešai Kauno rajono savivaldybės Domeikavos seniūnijos „Facebook“ paskyroje, tad kiekvienas norintis galėjo atvykti į susitikimą. Ypatingas dėmesys buvo skirtas Neries g. gyventojams, kadangi pagrindiniai klausimai buvo susiję su vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų sistema (atsakinga UAB „Kauno vandenys“), kurie būtent aptarnauja tik Neries g. gyventojus“, – toliau dėsto moteris.

Visgi, dėl remonto darbų eigos terminų mero padėjėja aiškaus atsakymo nesuteikia. Paprašyta konkretizuoti 4 darbų etapų datas, raštu atsakė, kad: „šiuo metu datų negalime konkretizuoti, nes nežinome koks bus žiemos laikotarpis, jai gamtinės sąlygos leis vykdyti darbus, gatvės darbai lygiagrečiai eis su UAB „Kauno vandenų“ atliekamais darbais“.

Rangos darbai Kauno rajono savivaldybės administracijai kainuos 569 154,23 eurų su mokesčiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA