Toliau džiugins rudeniška šiluma: termometrų stulpeliai vietomis pakils iki 18 laipsnių | Kas vyksta Kaune

Toliau džiugins rudeniška šiluma: termometrų stulpeliai vietomis pakils iki 18 laipsnių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienio diena bus gana debesuota, daugiau pragiedrulių pasitaikys vakariniuose rajonuose. Daugelyje vietovių trumpai palis, bet vyraus negausus lietus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomeniis, ryto valandomis daugiausiai drėgmės pritvinkusių debesų kaupsis ties rytiniu šalies pakraščiu. Prieš pietus pajūrio regioną pasieks šaltasis atmosferos frontas, kuris kartu su trumpalaikiu lietumi slinks rytų kryptimi.

Vėjas pūs iš pietų, pietvakarių, pasieks 8-13 m/s greitį. Nepaisant to, kad danguje sukiosis nemažai debesų ir retkarčiais palis, diena bus šilta, termometrai rodys 13-18 laipsnių šilumos.

Vėsiausia bus Zarasų, Ignalinos ir Švenčionių apylinkėse – apie 13, sostinėje sušils iki 14-15 laipsnių. Panaši šiluma džiugins ir pajūrio gyventojus, o šilčiausia bus Marijampolės, Kauno, Alytaus ir Panevėžio apskrityse – iki 16-18 laipsnių.

Pirmadienio naktį lietaus debesys trauksis iš Lietuvos, trumpai palis tik rytiniuose, pietrytiniuose rajonuose. Temperatūra žemės iki 6-11 laipsnių šilumos. Diena vyraus debesuoti su pragiedruliais, sausi orai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA