Kauno valdžios konkursas lieka sustabdytas – detales sprendžia teisme | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžios konkursas lieka sustabdytas – detales sprendžia teisme

BNS / Remigijus Bielinskas 2022/09/20 11:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno valdžios birželį paskelbtas konkursas dėl rinkliavos už išorinę reklamą dydžio Vilniaus bendrovės „Clear Channel Lietuva“ prašymu lieka sustabdytas, kol teismas galutinai nuspręs ar toks konkursas apskritai yra teisėtas, nusprendė Apeliacinis teismas.

Teismas rugsėjo 15 dieną atmetė savivaldybės skundą ir paliko galioti jai nepalankų Kauno apygardos teismo birželį priimtą sprendimą, pagal kurį nenurodomos vertės konkursas buvo sustabdytas.

„Savivaldybė konkursu nesiekia įsigyti viešųjų funkcijų vykdymui reikalingų prekių ar paslaugų, o tik siekia gauti kuo didesnę ekonominę naudą. Byloje nėra duomenų, kad dėl taikomų laikinųjų apsaugos priemonių gali atsirasti reali žala visuomenei“, – rašoma Apeliacinio teisme nutartyje.

Savivaldybei birželio pradžioje paskelbus konkursą dėl rinkliavos dydžio nustatymo „Clear Channel Lietuva“ apskundė jį teismui prašydama konkurso sąlygas pripažinti neteisėtomis ir jį nutraukti. Bendrovė taip pat paprašė laikinai sustabdyti konkurso procedūras.

„Kitaip net ir pripažinus konkurso sąlygas neteisėtomis, jo rezultatai negalėtų būti anuliuoti, o pagal konkurso rezultatus savivaldybės išduoti išorinės reklamos leidimai turėtų būti ginčijami atskiruose teisminiuose procesuose“, – pirmos instancijos teisme aiškino bendrovė.

Savivaldybės teigimu, tokie įmonės teiginiai yra tik prielaidos, o įmonė gali ir toliau siekti leidimo įrengti išorinę reklamą.

„Nepritaikius laikinųjų apsaugos priemonių ir nesustabdžius konkurso procedūrų ieškovė vis tiek galėtų dalyvauti konkurse, jį laimėti ir gauti leidimą įrengti išorinę reklamą“, – teisme teigė savivaldybės atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA