Energetikos ministrui D. Kreiviui inicijuojama interpeliacija | Kas vyksta Kaune

Energetikos ministrui D. Kreiviui inicijuojama interpeliacija

BNS 2022/09/13 12:34
Dainius Kreivys / DELFI nuotr.

Seimo socialdemokratai skelbia inicijuojantys interpeliaciją energetikos ministrui Dainiui Kreiviui dėl elektros energetikos rinkos liberalizavimo, energijos kainų šuolio.

Frakcija skelbia, kad ministrui bus pateikti klausimai dėl „aplaidaus požiūrio į vadinamuosius nepriklausomus elektros tiekėjus“, didelės žalos valstybei bendrovei „Perlas Energija“ vienašališkai nutraukus veiklą.

Anot pranešimo, D. Kreivys turės atsakyti, kodėl jo vadovaujama ministerija, kuri yra atsakinga už energetikos politikos formavimą ir įgyvendinimą, „nusikalstamai delsė ir nemodeliavo galimų pasekmių“, nepristatė alternatyvų dar pernai vasarą, prasidėjus energijos kainų šuoliui.

Socialdemokratai kaltina ministrą, kad jis „demonstratyviai nesirengė šildymo sezonui, negynė Lietuvos interesų Europos Sąjungos lygiu peržiūrint elektros ir biokuro biržų taisykles“.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė neabejoja, kad interpeliacijos D. Kreiviui iniciatyvą parems kitos Seimo opozicijos frakcijos.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrui gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 29.

„Į kurią ministro kuruojamą sritį bepažvelgsi – visur palaida bala. D. Kreivys nuo pat savo darbo pradžios nieko daugiau nedaro, tik kalba, kad „nieko negalima padaryti“. Tai išsisukinėjimas ir bėgimas nuo atsakomybės“, – frakcijos pranešime cituojama V. Blinkevičiūtė.

Gavęs interpeliacijos klausimus, Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimo pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai.

Ministrui pateikus atsakymus, sudaroma speciali komisija, kuri siūlo Seimui pritarti arba nepritarti atsakymams.

Jeigu ministro atsakymas pripažįstamas nepatenkinamu, Seimo nutarimo projektas dėl nepasitikėjimo ministru turi būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, taigi ne mažiau kaip 71.

Socialdemokratai Seime turi 12 atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA