Pakaunės mokiniai su mokytojais nužingsniavo 134 mln. žingsnių | Kas vyksta Kaune

Pakaunės mokiniai su mokytojais nužingsniavo 134 mln. žingsnių

Kauno rajone vyko akcija „Sveikatos iššūkis 2022“ / KRS nuotr.

Minint Pasaulinę judėjimo dieną gegužės 16 – birželio 16 d. Kauno rajone vyko akcija „Sveikatos iššūkis 2022“. Renginio rezultatai pranoko lūkesčius: per mėnesį 5-12 klasių mokiniai ir jų mokytojai nužingsniavo daugiau nei 134 milijonus žingsnių.

Savivaldybės vadovai aktyviausius akcijos dalyvius apdovanojo vertingais prizais: 100 mokinių gavo riedučių bei šalmų komplektus, o penkiems mokytojams įteikti dovanų čekiai į SPA Birštone, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Meras Valerijus Makūnas ir kiti savivaldybės vadovai antradienį vyko į mokyklas pasveikinti iššūkio dalyvius. „Visi kartu nužingsniavote atstumą, kurio ilgis daugiau nei du su puse karto ilgesnis, nei kelionė aplink Žemės rutulį. Tai įspūdinga!”, – kalbėjo Domeikavos gimnazijoje kartu su Kauno rajono Visuomenės sveikatos biuro direktoriumi Laurynu Diliu apsilankęs meras.

Prie iššūkio prisijungė 848 dalyviai iš įvairiausių Kauno rajono ugdymo įstaigų. Net 52 iš jų – mokytojai. Aktyviausiai žingsniavo Neveronių, Domeikavos, Babtų, VDU Ugnės Karvelis gimnazijų ir Garliavos A. Mitkaus pagrindinės mokyklos bendruomenės. Neatsiliko ir labiausiai nutolusios ugdymo įstaigos – Vandžiogalos bei Čekiškės P. Dovydaičio gimnazijos.

Daugiausiai žingsnių surinko Neveronių gimnazijos mokiniai: Ugnius Smaidžiūnas ir Gustė Bubnytė bei Domeikavos gimnazijos mokinys Adomas Jurevičius. Tarp mokytojų daugiausiai nužingsniavo Minvydas Matlašaitis (VDU Ugnės Karvelis gimnazija), Vida Šliupienė ir Jūratė Jurevičiūtė (Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokykla), Arūnas Zalanskas (Vilkijos gimnazija) ir Rita Rimeikė (Vandžiogalos gimnazija).

„Iššūkis buvo nelengvas, bet norėjau parodyti pavyzdį mokiniams ir mums puikiai pavyko. Mūsų gimnazijos mokiniai nuėjo 2567 km. Jeigu keliautume iš Lietuvos galėtume pasiekti Atėnus arba Barseloną“, – gimnazistų pasiekimais didžiavosi Vandžiogalos gimnazijos biologijos, chemijos mokytoja R. Rimeikė. Pasak mokytojos, mokiniams tai buvo ne pirmas toks iššūkis. Per pandemija gimnazija irgi skatino mokinius judėti bei organizavo ėjimo akcijas.

„Nesitikėjome tokio didelio ugdymo įstaigų bendruomenių aktyvumo. Džiugu, kad mokytojai ne tik skatino vaikus, bet ir patys buvo aktyvūs“, – teigė mero pavaduotojas Paulius Visockas, kuris irgi dalyvavo iššūkyje, deja, liko tik 257-as.

Akciją organizavo Kauno rajono savivaldybė, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras bei Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA