Į Lampėdžio ežerą įlėkusio automobilio šoko gelbėti poilsiautojai | Kas vyksta Kaune

Į Lampėdžio ežerą įlėkusio automobilio šoko gelbėti poilsiautojai

/ N. Budrio nuotr.

Šeštadienio vakarą prie Lampėdžio ežero susirinkę kauniečiai stebėjo neeilinį vaizdą – nuo šlaito nuriedėjo ir tiesiai į vandenį pliūkštelėjo automobilis. Nepasimetę poilsiautojai šoko į gelbėjimo operaciją ir automobilį išstūmė į krantą.

Visą istoriją papasakojo kaunietis Nerijus Budrys, kuris ja pasidalijo savo „Facebook“ paskyroje.

„Prie Lampėdžių – tarptautinė į vandenį įlėkusio automobilio gelbėjimo operacija. Kauniečiai tikriausiai žino populiarią maudynių vietą prie Lampėdžių karjero, kitoje oficialaus paplūdimio pusėje, ties pusiasaliu.
Jau visai vakare, apie 21 val. išgirdau šauksmus, atsisuku, žiūriu – nuo kalno lekia mašina ir įsibėgėjus nuo kokių poros metrų aukščio skardžio neria į vandenį“, pastebėtą šokiruojantį vaizdą nupasakojo jis.

Vyras pasakojo, jog pradžioje nieks nežinojo ką daryti, visi žiūrėjo, kai automobilis po truputį burbuliuoja Lampėdžio ežere, tačiau greitai pesimistines nuotaikas pakeitė poilsiautojų gelbėjimo operacija.

„Iš pradžių į vandenį puolė vienas, po to dar keli, o pagrindinį impulsą suteikė didelė rusiškai kalbančių, triukšmingų ir įkaušusių vyrų kompanija, kurios padedami netrukus patys žmonės išplukdė, o po to ir išstūmė mašiną į krantą.
Šalia mačiau automobilį ukrainietiškais numeriais, bet vienas iš stūmusių mašiną nuolat rėkė „Rasyja vsio peremožyt”, tai nežinau, kas jie buvo“, – teigė jis.

„Girdėjau kaip vairuotojas telefonu pasakojo, kad „išmušė” bėgį ir kad dar bandė stabdyti, bet nieko nepavyko padaryti.
Automobilis į vandenį įlėkė tuščias, tai arba jis iššoko, arba bandė stabdyti rankomis jau būdamas lauke“, – grdėta pokalbį nupasakojo N. Budrys.

Vyras džiaugėsi, kad pakeliui nepasitaikė kokių einančių žmonių ar gulinėjančių poilsiautojų, nes neaišku kaip tokia istorija būtų pasibaigusi. Tiesa, netrukus pasirodė ir specialiosios tarnybos, kurioms liko ištraukti automobilį ant skardžio ir pastatyti jį ant kelio.

„Pasisekė, kad niekas nepasimaišė pakeliui, nes ten ir takas eina, ir žmonės sėdi arba maudosi jau tose vietose.
Netrukus į kitą krantą sulėkė tarnybos su švyturėliais, greitai persiorientavo ir atlėkė teisingai: policija, dvi gaisrininkų mašinos su valtim, greitoji, bet jau pagalbos niekam nebereikėjo.

Savininkui beliko rūpestis kaip užvilkti savo išgelbėtą turtą į gan statų šlaitą“, – užbaigė pasakojimą N. Budrys.

Kaip teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai 21.10 val. buvo gautas pranešimas, kad į Lampėdžio ežerą įvažiavo automobilis. Į įvykio vietą vyko ugniagesių autocisterna ir narų automobilis.

Atvykus nustatyta, kad nuo šlaito įvažiavo automobilis į vandenį, tačiau patys gyventojai jį išstūmė į krantą, atvykusios ugniagesių pajėgos padėjo užstumti į šlaitą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA