Muzikos festivalyje „Granatos Live“ – dešimtys incidentų: muštynės, traumos ir narkotikai | Kas vyksta Kaune

Muzikos festivalyje „Granatos Live“ – dešimtys incidentų: muštynės, traumos ir narkotikai

Lrytas.lt / Vygandas Trainys / Kas vyksta Kaune 2022/08/07 15:30
„Granatos Live“ / Lryto.lt / J. Stacevičiaus ir G. Bitvinsko nuotr.

Ketvirtadienio vakarą tūkstančiai žmonių pradėjo rinktis Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, kur prasidėjo aštuntasis muzikos festivalis „Granatos Live“. Iki pat sekmadienio vykstančiame festivalyje netrūko ne tik geros muzikos, neišvengta ir incidentų.

Kauno greitosios pagalbos medikai naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog šį savaitgalį buvo užregistruoti 39 iškvietimai į Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje (Kaišiadorių r.) vykstantį festivalį.

Penktadienį sulaukta 13 pranešimų, o šeštadienį – du kartus daugiau. Pasak medikų, dominuoja ne apsinuodijimai alkoholiu ar narkotikais, o kitokio pobūdžio iškvietimai – sužalojimai, patirti per nelaimingus atsitikimus arba muštynes.

Dalis jaunuolių muziejaus teritorijoje patyrė galvos, kojų rankų traumas, netyčia paslydę, nukritę ant žemės. Taip pat pasitaikė smurto atvejų, kuomet jaunuoliai paleisdavo į darbą kumščius per įsiplieskusius kivirčus – buvo sulaukta iškvietimų ir dėl galvų praskėlimo.

Vienam vaikinui širšės įgėlimas baigėsi sunkesnėmis pasekmėmis – stipria alergine reakcija, teko kviesti greitąją pagalbą.

Dar kitą festivalyje apsilankiusį jaunuolį ėmė kankinti traukuliai – jis patyrė epilepsijos priepuolį.

Dauguma per festivalį nukentėjusių, sunegalavusių vaikinų ir merginų buvo pristatyti į Kaišiadorių ligoninę, o sunkesni ligoniai nuvežti į Kauno klinikas. Pirminiais duomenims, gyvybei pavojingų atvejų nebuvo užfiksuota.

Policija dėl festivalyje kilusių incidentų sulaukė maždaug dešimties pranešimų, iškeltos dvi baudžiamosios bylos už narkotikų laikymą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė naujienų portalą lrytas.lt informavo, jog penktadienio vakarą pas 26 metų jaunuolį rasta galimai narkotinė medžiaga, jis pristatytas į gydymo įstaigą. Šeštadienį narkotikai aptikti pas 31 metų vyrą.

Dėl penkių pranešimų vyksta aplinkybių patikslinimas – policijos pareigūnai 3 kartus sulaukė iškvietimų dėl sveikatos sutrikdymo, dar du sykius teko vykti į festivalį dėl turto sugadinimo. Patikslinus aplinkybes bus nuspręsta, ar kelti baudžiamąsias bylas ir dėl šių atvejų.

2022 rugpjūčio 5–7 d. jau aštuntą kartą muzikos festivalis „Granatos Live“ vyko Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse. Kaip teigia organizatoriai, kasmet augančiame festivalyje per gyvavimo laikotarpį apsilankė beveik 110 000 žmonių.

Per septynerius metus festivalyje koncertavo ne viena pasaulinio pripažinimo sulaukusi muzikos žvaigždė, tarp jų Ellie Goulding, Rita Ora, James Arthur, George Ezra, Jessie Ware, Jess Glynne, Alan Walker, Robin Schulz, Dynoro, Tove Lo, John Newman, Rudimental DJ, Duke Dumont, Lost Frequencies, grupės „Years and Years“, „Bastille“, „Clean Bandit“.

Žinoma, didžiausiame Lietuvoje muzikos festivalyje tradiciškai pasirodo ir patys ryškiausi Lietuvos muzikinio pasaulio vardai bei augančios žvaigždės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA