Visam savivaldybės nekilnojamajam turtui valdyti steigia naują sistemą | Kas vyksta Kaune

Visam savivaldybės nekilnojamajam turtui valdyti steigia naują sistemą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė rengiasi steigti nekilnojamojo turto (NT) Kompetencijų centrą, kuriame bus centralizuotai tvarkomi visi su statybomis, rekonstrukcijomis ir pirkimu susiję klausimai. Šiam siūlymui pritarė antradienį posėdžiavusi Kauno taryba.

Kaip skelbiama Kauno savivaldybės pranešime, iki šiol įvairius statybų, rekonstrukcijų ar NT pirkimo procesus kuravo skirtingi savivaldybės skyriai. Visus šiuos procesus norima centralizuoti ir supaprastinti.

„Išsamiai išanalizavę visą savivaldybės valdomą nekilnojamąjį turtą priėmėme sprendimą steigti Kompetencijų centrą. Susiduriame su situacija, kai skirtingi skyriai kaupia panašaus pobūdžio informaciją apie valdymo išlaidas bei investicijas, tačiau ji dažnu atveju nesutampa.

Norime, kad savivaldybės turimu nekilnojamuoju turtu pasinaudotų kuo daugiau miestiečių ir kuo racionaliau išnaudotume dideles investicijas. Aiški centralizuota sistema padės apdoroti visą sukaupiamą informaciją ir padidinti procesų efektyvumą“, – pranešime cituojamas Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Kompetencijų centro funkcijas planuojama priskirti Nekilnojamojo turto skyriui. Jis kontroliuotų sąnaudas, spręstų ir teiktų rekomendacijas dėl nustatytų trūkumų, investicijų poreikio. Taip pat rengtų NT ataskaitas, formuotų rekomendacijas dėl investicijų plano, teiktų informaciją priimant sprendimus dėl turto poreikio, tobulinimo bei nusidėvėjusių ar miesto nenaudojamų būstų pardavimo. Greta numatyta priskirti ir būsto valdymo bei administravimo funkcijas.

Šiuo metu Kauno miesto savivaldybė valdo beveik 5,5 tūkst. objektų, daugiau kaip pusė jų (apie 3,5 tūkst.) sudaro miesto būsto fondą. Švietimo sričiai naudojami 248 pastatai, sveikatos apsaugos – 53, kultūros – 43. Sporto įstaigos naudoja 67 savivaldybės statinius.

Savivaldybės Socialinio būsto fondo plėtros programoje greta kitų taikomų priemonių taip pat siūloma didinti socialinio būsto vienetų skaičių, gyvenamąsias patalpas nuomojantis iš privačių ir juridinių asmenų.

„Eiles dar labiau sumažintų galimybė socialinį būstą išsinuomoti. Tai paspartintų žmonių apgyvendinimo procesą ir nesukeltų didesnių problemų dėl sutarties nutraukimo“, – pranešime teigia Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Šiuo metu daugiausiai socialinių būstų yra Šilainių, Dainavos ir Gričiupio seniūnijose. Nuo 2017 iki 2021 m. į socialinio būsto fondą kasmet vidutiniškai perkelta virš 70 savivaldybės būstų.

Savivaldybė primena, kad pastačius lopšelį-darželį Šilainiuose, projektuojama dar viena nauja ugdymo įstaiga Vijūkų gatvėje ir modernizuojamas pastatas Jūratės gatvėje, Vilijampolėje. Iš viso ketinama sukurti per 600 naujų vietų darželinukams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA