Juragiuose bręsta pokyčiai: planuojama sutvarkyti pagrindinę gyvenvietės arteriją | Kas vyksta Kaune

Juragiuose bręsta pokyčiai: planuojama sutvarkyti pagrindinę gyvenvietės arteriją

Juragių bendruomenės centras / KRS nuotr.

Centrinės Žalgirio gatvės rekonstrukcija su apšvietimu ir šaligatviais, laisvalaikio zonų kūrimas, nuotekų tinklų plėtra – šiuos ir kitus opius klausimus su Juragių bendruomenės aktyvu trečiadienį aptarė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir jo komandos nariai.

6 km į pietvakarius nuo Garliavos nutolusi Juragių gyvenvietė labiausiai žinoma dėl Sausio 13-osios įvykių metu svarbų vaidmenį suvaidinusios radijo ir televizijos retransliacijos stoties ir aktyvios vietos bendruomenės, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Gyvenvietėje vyksta jaunimo krepšinio varžybos Valstybės dienai paminėti ir Visuomenės sveikatos biuro organizuojamos treniruotės vyresnio amžiaus žmonėms.

Juragių bendruomenės centrui vadovaujanti Virginija Tamašauskienė pasakojo, kad bendruomenė aktyviai dalyvauja konkursuose ir yra laimėjusi ne vieną projektą: įsigyta sportinei veiklai gerinti priemonių, išpopuliarėjo ėjimas su šiaurietiškomis lazdomis, vyksta aktyvi kultūrinė veikla, organizuojamos ekskursijos.

„Dar du neseniai laimėti projektai padės įsirengti vaikų žaidimų aikštelę ir ugdyti bendruomeniškumą. Vis dėlto gyvenvietei labai stinga laisvalaikio zonų ir geresnės infrastruktūros“, – pastebėjo bendruomenės lyderė.

V. Makūnas pasiūlė pirmiausiai sutvarkyti pagrindinę gyvenvietės arteriją – Žalgirio gatvę: atnaujinti jos dangą, įrengti šiuolaikinį apšvietimą, šaligatvius, lietaus nuotekų sistemą. Kita idėja – nedidelis parkas, kurį būtų galima suformuoti, nusipirkus iš privačių asmenų du arba tris sklypus. „Šiuos darbus jau įrašėme į savo artimiausių darbų programą“, – tvirtino meras.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris ir Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius kalbėjo apie Vakarinės ir kitų gatvių tvarkymo galimybes bei apšvietimo tinklų modernizavimą.

Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė informavo, kad jau yra projektuojami Juragių gyvenvietės nuotekų tinklai. „Reikia tik surasti kur būtų galima pastatyti valymo įrenginius ir kitąmet pradėti darbus“, – kalbėjo vedėja.

Diskutuota ir apie ugdymo įstaigų poreikį. „Stebėsime demografines tendencijas, o kol kas Juragių vaikai prioriteto tvarka bus priimami į Mastaičiuose baigiamą statyti pradinę mokyklą ir vaikų darželį“, – patikino meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA