Speciali vaizdo medžiaga iš „Kauno baldų“: ugniagesiai vis dar kovoja, pastatas suniokotas | Kas vyksta Kaune

Speciali vaizdo medžiaga iš „Kauno baldų“: ugniagesiai vis dar kovoja, pastatas suniokotas papildyta

Ketvirtadienio popietę užsiliepsnojus Žemuosiuose Šančiuose esančiam „Kauno baldų“ pastatui, į nelaimės vietą išsiųstos didžiulės ugniagesių pajėgos. Apie 16 val. keturių aukštų statinys vis dar smarkiai rūksta, gaisras nėra likviduotas.

Kaip nurodė į nelaimės vietą kiek prieš 16 val. nuvykęs „Kas vyksta Kaune“ fotoreporteris, ugniagesiai tebemalšina ugnį, pro tuščias langų kiaurymes besiveržiantys dūmai tarpais sutirštėja.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Pajėgų valdymo skyriaus specialistas patvirtino, kad gaisras dar nėra likviduotas, ugniagesiai dirba išsijuosę ir šiuo metu žiniasklaidai pateikti daugiau detalių iš įvykio vietos negali.

Naujienų agentūros BNS duomenimis, aplinkinių namų gyventojams rekomenduojama neiti į lauką, užsandarinti langus. Ugniagesiai dirba uždūmintoje aplinkoje, kol kas nežinoma, kas dega.

Portalo skaitytojas gaisrą taip pat užfiksavo dronu iš viršaus:

Pirma žinia apie Drobės g. 66 užsiliepsnojusį „Kauno baldų“ pastatą „Kas vyksta kaune“ pasiekė apie 14.20 val. Kauniečių teigimu, tiršti juodi dūmai buvo matomi net Šlienavoje.

Kauno PGV pranešimo apie nelaimę sulaukė 14.10 val. Pranešime buvo nurodoma, kad dega „Kauno baldų“ keturių aukštų pastatas. Pranešėjai matė dūmus bei atvirą liepsną.

Informacija apie įvykį perduota policijos pareigūnams ir greitajai medicinos pagalbai. Dėl pastate buvusių asmenų informacijos Kauno PGV kol kas neturi.

15.20 val. Kauno PGV atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė nurodė, kad ugniagesiams nepavyksta pasiekti gaisro židinio. Nelaimei suteikta aukščiausia kategorija – 5 PIN. Tai reiškia, kad į įvykio vietą išsiųsta daugiau nei 10 ugniagesių autocisternų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) gyventojams taip pat išplatino pranešimus apie padidėjusią oro taršą.

„Dėl AB „Kauno baldai“, Drobės g. 66, kilusio gaisro Kauno m. padidėjo oro tarša. Rekomenduojama neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Perspėkite kitus“, – rašoma PAGD pranešime.

Papildyta 16.48 val.

„Kauno baldų” valdybos nario Vytauto Vaškio teigimu, nelaimės metu žmonės nenukentėjo, pastate buvo tik keli darbuotojai.

„Senajame „Kauno baldų” pastate gamyklos atostogų metu priešgaisrinės fabriko sistemos užfiksavo dūmus. Keli buvę darbuotojai nedelsiant paliko patalpas, operatyviai iškvietėme ugniagesius, kurie dabar dirba. Šiuo metu turimais duomenimis, žmonės nenukentėjo, o tai svarbiausia. Įvykio priežastys šiuo metu tiriamos”, – komentavo V. Vaškys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA