Suskaičiavo antradienį praūžusios audros nuostolius: labiausiai nukentėjo Kauno apskritis | Kas vyksta Kaune

Suskaičiavo antradienį praūžusios audros nuostolius: labiausiai nukentėjo Kauno apskritis smarkus lietus prognozuojamas ir šiandien

BNS / Ingrida Steniulienė 2022/06/29 08:11
/ „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Antradienio vakarą nuo stipraus vėjo ir lietaus Lietuvoje lūžo medžiai, ugniagesiai 13 kartų vyko šalinti jų nuo važiuojamosios kelio dalies.

Didžioji dauguma pranešimų – aštuoni – dėl nuvirtusių medžių buvo gauti iš Kauno apskrities. Vilniaus apskrityje dėl nuvirtusių ir trukdančių pravažiuoti medžių ugniagesiai sulaukė trijų pranešimų, Alytaus apskrityje – dviejų.

Kauno mieste antradienio popietę medžiai nuvirto ant dviejų automobilių.

„Šie pranešimai buvo gauti iš Kovo 11-osios ir Partizanų gatvių“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Giedrius Vaičiulis.

Per stichiją šalyje buvo daugiau nulūžusių medžių, ugniagesiai juos šalina tik tada, kai jie trukdo eismui, būna užkritę ant automobilių, kelia pavojų žmonėms.

Liūtys dar sugrįš

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, trečiadienio dieną dangus bus nepastoviai debesuotas. Daug kur sulauksime trumpų lietų. Kai kur liūtys su perkūnijomis bus smarkios. Vietomis su lietumi gali kristi kruša.

Pūs vidutinio stiprumo nepastovios krypties vėjas. Per perkūniją šio vėjo gūsiai kai kur trumpai pasieks 15-20 m/s. Dieną vėl bus šilta, netgi karšta. Aukščiausia temperatūra kops iki 27-32, pajūryje 24-26 laipsnių.

Ketvirtadienį lietaus debesys bus ne tokie aktyvūs. Trumpai palis tik kai kuriose vietovėse. Lyjant galimi žaibai su perkūnijomis. Pūs nestiprus rytų, pietryčių vėjas. Naktį bus šilta ir tvanku. Rytą temperatūra svyruos tarp 16-21 laipsnio šilumos. Po šiltų nakties orų, galima tikėtis ir labai šiltos dienos. Aukščiausia temperatūra kils iki 27-32 laipsnių karščio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA