Liūdna žinia: „Eurovizija“ Ukrainoje nevyks | Kas vyksta Kaune

Liūdna žinia: „Eurovizija“ Ukrainoje nevyks

delfi.lt 2022/06/17 13:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po pergalės „Eurovizijos“ dainų konkurse (ESC) gegužę EBU kartu su Ukrainos visuomeniniu transliuotoju, kuris anksčiau organizavo šį renginį 2017 ir 2005 m., tiria galimybes surengti kitų metų konkursą.

Jau gerai žinoma tradicija, kad „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojas kitais metais rengia konkursą, numatydamas tam tikrus kriterijus, įskaitant renginio gyvybingumo užtikrinimą ir visų suinteresuotų šalių, įskaitant visuomenę, saugumą.

Atsižvelgiant į besitęsiantį karą nuo Rusijos įsiveržimo į šių metų šalį laimėjusią šalį, EBU skyrė laiko atlikti išsamų įvertinimą, įskaitant ir saugumo klausimus.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra vienas sudėtingiausių televizijos kūrinių pasaulyje, kuriame tūkstančiai dirba ir dalyvauja renginyje, o pasiruošimui reikia 12 mėnesių.

Atlikusi objektyvią analizę, ESC valdančioji taryba, labai apgailestaudama padarė išvadą, kad, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, saugumo ir veiklos garantijos, reikalingos transliuotojui organizuoti, organizuoti ir gaminti dainų konkursą pagal ESC taisykles, negali būti.

EBU norėtų pasidalinti savo liūdesiu bei nusivylimu, kad kitų metų konkursas negali būti surengtas Ukrainoje.

Pagal dainų konkurso taisykles, tokiu ar panašiu atveju galimybė rengti „Euroviziją“ yra skiriama antrąją vietą užėmusiai šaliai. Šiuo atveju – Jungtinei Karalystei.

Tikėtina, kad nuo dabar pradedama tartis su britų transliuotoju BBC, viliantis, jog dainų šou 2023-aisiais vyks Didžiojoje Britanijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA