Kauno meras per savo veiklos pristatymą išėjo atostogų | Kas vyksta Kaune

Kauno meras per savo veiklos pristatymą išėjo atostogų

Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Kauno tarybos opozicijoje esančius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narius papiktino miesto mero Visvaldo Matijošaičio požiūris į darbą. Jungtiniame komitetų posėdyje savivaldybės politikai mero neišvydo, nes šis atostogauja. Apginti

Kaip nurodoma pirmadienį popiet išplatintame TS-LKD pranešime, tą pačią dieną vykusiame Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetų jungtiniame posėdyje vietoje mero jo 2021-ųjų veiklos ataskaitą pristatė vicemeras Andrius Palionis.

„Iki šiol buvo įprasta praktika, kad mero ir savivaldybės ataskaitą, kaip ir administracijos direktoriaus ataskaitą privalu pristatyti kiekviename komitete. Šis meras įvedė naują „tradiciją“ daryti bendrą komitetų posėdį, kad nesivargintų prisijungdamas prie kiekvieno komiteto posėdžio. O šį kartą net nesugebėjo savo ataskaitos pristatyti pats, perleido šią privilegiją vicemerui.

Sunku suprasti ir tai, kodėl miesto tarybos nariai mero ataskaitos sulaukia birželio viduryje, kai tarybos veiklos reglamentas aiškiai numato, jog ataskaita turi būti pateikta iki gegužės pabaigos“ – stebėjosi TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūno pavaduotoja Jurgita Kupčinskienė.

Kauno taryboje dirbantys konservatoriai itin kritiškai vertina miesto vadovo elgesį, kai užduoti klausimus V. Matijošaičiui sunku ne tik opozicijai, bet ir žiniasklaidai.

„Prie mero ironiškų replikų opozicijos atžvilgiu ir klausimų ignoravimo per jo valdymo metus teko įprasti. Vis tik pastaruoju metu, Rusijos sukelto karo Ukrainoje kontekste, meras savo išsisukinėjimus ir komentarus ėmė laidyti jau ne tik opozicijos, bet ir žiniasklaidos atžvilgiu, siekdamas nurodinėti kokie žurnalistai ir ko jo gali paklausti. Panašu, kad dabar miesto valdantieji imasi naujos taktikos ir vietoje į klausimus nesugebančio atsakyti mero, atsakinėti į juos siunčia kitus pareigūnus“ – pažymėjo J. Kupčinskienė.

Pranešime primenama, kad Kauno taryba savivaldybės veiklos ataskaitą, kurios sudėtinė dalis yra mero veiklos ataskaita, planuoja svarstyti birželio 21 d. vyksiančiame tarybos posėdyje.

Kauno mero patarėjo ryšiams su visuomene Tomo Jarusevičiaus aiškinimu, merą komitetų posėdyje nedalyvavo, nes šiuo metu atostogauja. Savivaldybės portale pateiktoje V. Matijošaičio darbotvarkėje nurodoma, kad meras atostogauja birželio 10-16 d.

„Tačiau prieš išvykdamas atostogų jis pasidžiaugė, kad ataskaita šiemet tikrai stipri bei pozityvi – pilna nuveiktų darbų. Tai nuteikia išties optimistiškai, jog 2022-ieji Kaunui bus dar rezultatyvesni.

Manau, tarybos nariai – tai tie patys kauniečiai, jų rinkti atstovai, todėl šiuo atveju verčiau drauge su miesto bendruomene tiesiog pasidžiaugti pasiekimais bei pokyčiais Kaune, užuot tuščiai politikavus ir bandžius ieškoti priekabių dėl to, kuris asmuo pristatė ataskaitą komitetams.

Čia tebuvo tarpinė procedūra, o tarybos nariai dėl mero ataskaitos pasisakys artimiausiame posėdyje birželio 21 dieną, kuriame dalyvaus ir pats meras. Juolab kad dokumentas jau yra viešas, todėl kiekvienas gali su juo susipažinti išsamiau“, – komentavo T. Jarusevičius.

Kauno miesto mero 2021 m. veiklos ataskaitą peržiūrėti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA