Birštone ošia miesto šventė: oro balionų varžybos danguje, sveikatinimo procedūros ir pramogos ant žemės | Kas vyksta Kaune

Birštone ošia miesto šventė: oro balionų varžybos danguje, sveikatinimo procedūros ir pramogos ant žemės

Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Birštone po dviejų metų pertraukos ošia miesto šventė. Šventės metu lankytojus džiugina tradiciniai kurorto renginiai: gausi miestelėnų eisena, iškilmingas šventės atidarymas, naktinis oreivių ugnies paradas ir oro balionų skrydžiai danguje. Kurorto gyventojai ir svečiai taip pat turi progą išbandyti mankštas ir sveikatinimo procedūros po atviru dangumi, dalyvauti įvairiuose kūrybiniuose užsiėmimuose ir koncertuose.

Tradicinės miesto šventės pradžią įprasmino rekonstruotos Jaunimo gatvės atidarymo ceremonija ketvirtadienio vakarą. Centrinė miesto gatvė ir jos infrastruktūra po rekonstrukcijos tapo visiškai pritaikyta gyventojams ir turistams. Čia įrengtos papildomos automobilių stovėjimo vietos, naujas dviračių ir pėsčiųjų takas, modernus gatvės ir pėsčiųjų takų apšvietimas. Gatvė taip pat pritaikyta ir žmonėms su negalia, pagerintos Birštono gyventojų susisiekimo sąlygos.

Birštone startavo jau 30-asis, jubiliejinis Lietuvos karšto oro balionų čempionatas, kuris tęsis iki pat sekmadienio popietės. Dėl apdovanojimų varžosi Lietuvos oreiviai ir svečiai iš užsienio. Pakilus aukštai virš Birštono, galima matyti ne tik Nemuno kilpų regioninį parką, bet ir Kauną, Alytų ar Elektrėnus. Vaizdai iš oro, kaip įprasta, gniaužia kvapą, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Pramogų netrūksta ir ant žemės. Birštonas, garsėjantis kaip sveikatinimo kurortas, kviečia visą savaitgalį lankytojus išbandyti įvairias mankštas ir SPA procedūras po atviru dangumi. Šeštadienį ryte svečiai mankštinosi Kneipo sode su „Tulpės“ sanatorijos kineziterapeutais bei šalia sanatorijos „Versmė“ fontano. „Vytautas Mineral SPA“ komanda paruošė mankštas vandenyje ant irklenčių bei šeimoms skirtus užsiėmimus. „Royal SPA Residence” specialistai dalijosi praktiniais patarimais ir pasakojimais apie Kneipo filosofiją, o sanatorijoje „Versmė“ vyko įvairūs aromaterapijos ir haloterapijos seansai kurorto svečiams.

Šeštadienį taip pat vyksta amatų ir tautodailės mugė, įvairių sporto šakų turnyrai, edukacinės veiklos.

Vakare miesto šventę vainikuos muzikinė fiesta – finalinis šeštadienio koncertas Vasaros estradoje su Jokūbo Bareikio ir Rafailo Karpio muzikiniu projektu „The Beatles Show“, Kastyčiu Kerbedžiu, grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Birštono miesto šventės programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA