Ežerėlyje atsiras „vaikščiojantys“ hamakai | Kas vyksta Kaune

Ežerėlyje atsiras „vaikščiojantys“ hamakai

Asociatyvi./ R. Tenio nuotr.

Gegužės 14 d. Ežerėlyje (Kauno r.) vyks mobilių hamakų dirbtuvės vietos jaunimui. Planuojama, kad Ežerėlyje įsikurs ne tik vienviečiai, bet ir šešiavietis hamakas didesnei bičiulių kompanijai. Pakabinamus gultus bus galima skolintis, tereikės rezervuoti iš anksto.

Socialinį projektą „HEJ! – Hamakai Ežerėlio jaunimui“ įgyvendins VDU „Minded“ gretutinių studijų antro kurso studentai. Tikslas – skatinti bendruomeniškumą.

Kurs laisvalaikio erdvę

Projekto atstovė Gintarė Novikaitė pasakojo, kad idėja surengti hamakų dirbtuves Ežerėlyje kilo universitete gavus užduotį sugalvoti ir praktiškai įgyvendinti socialinę naudą teikiantį projektą mažame Lietuvos miestelyje. Projektui pasirinktas Ežerėlis. Jame su vietos jaunimu bus kuriama mobilių hamakų poilsio ir laisvalaikio erdvė.

„Apklausę gyventojus ir atlikę tyrimą išsiaiškinome, kad Ežerėlio mieste stinga įdomių ir linksmų veiklų jaunimui (nuo 13 iki 17 metų), tad jie neįsitraukia į bendruomenines veiklas. Jaunuoliai yra kupini motyvacijos ir noro sukurti sau malonią laisvalaikio erdvę. Padėsime jiems šį tikslą pasiekti!“, – sakė G. Novikaitė.

Vyks dirbtuvės

Hamakų gaminimo dirbtuvės vyks gegužės 14 d. (šeštadienį) nuo 15.30 val. Ežerėlio kultūros centre. Mokiniai patys gamins mobilius hamakus, kuriuos galės kilnoti į norimas vietas.

„Hamakai „vaikščios“ po Ežerėlį. Suteiksime galimybę jaunimui jais naudotis. Reikės užsiregistruoti, pasiimti hamaką ir pasikabinti bet kur Ežerėlyje. Su sąlyga, kad jį grąžins“, – teigė G. Novikaitė.

Dirbtuvių metu planuojama pagaminti penkis hamakus. Jei atsiras daugiau lėšų, planuojama įsigyti didelį hamaką 6 žmonėms, kuriam išskleisti prireiks net trijų medžių. Hamakus saugos Ežerėlio kultūros centras.

Po dirbtuvių susirinkusieji bus pakviesti žiūrėti filmą „Forestas Gampas“ (rež. R. Zemeckis).

Galima paremti

Pašnekovė informavo, kad preliminarus projekto „HEJ! – Hamakai Ežerėlio jaunimui“ biudžetas yra apie 1 tūkst. eurų. Pasak G. Novikaitės, šiuo metu projektą remia kelios įmonės, lėšos vis dar renkamos.

„Jei yra galinčių prisidėti prie bendro tikslo suburti Ežerėlio jaunimą geriems darbams, skatinti gyventojus įsitraukti į bendrą veiklą, galima paremti mūsų projektą“, – ragino pašnekovė.

Norint paremti studentų projektą reikia rašyti šiuo el. paštu: gintare.novikaite@stud.vdu.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA