Naujakuriai greta „Dainos” kino teatro: vos per 5 savaites atnaujintose patalpose jau įsikūrė ukrainiečiai | Kas vyksta Kaune

Naujakuriai greta „Dainos” kino teatro: vos per 5 savaites atnaujintose patalpose jau įsikūrė ukrainiečiai

A. Valatkos asmeninio albumo nuotr.

Praėjusių metų gegužę Kauną apskriejo džiugi žinia – kino teatras „Daina” turi naują savininką, o tai reiškia, kad modernizmo palikimas bus ne tik prižiūrėtas, bet ir atnaujintas. Naują savininką pernai rado ir greta kino teatro esančios patalpos. Kauniečio verslininko ir skaitmeninės rinkodaros specialisto Andriaus Valatkos pirkinys neturėjo jokios vizijos, tačiau karas Ukrainoje pastūmėjo naujam tikslui. Vos per 5 savaites atnaujintose patalpose jau apsigyveno pirmosios ukrainiečių šeimos.

„Prieš du mėnesius prasidėjęs karas abejingų praktiškai nepaliko. Juk taip arti ir tokio mąsto įvykių mes aplamai neturėjome per savo gyvenimus. Iš pradžių buvo šokas, vėliau buvo pyktis, viltis ir noras veikti. Kai iškyla didelės krizės, man norisi veikti. Aš nemoku (ir nenoriu) pasyviai stebėt aplink vykstančius, mūsų pasaulį smarkiai keičiančius įvykius, tad norisi įsitraukti ir padaryti šiek tiek daugiau nei pavedimai Blue / Yellow”, – apie sumanymą atnaujinti senas patalpas Savanorių prospekte socialiame tinkle „Facebook” pasakojo A. Valatka.

Anot jo, patalpos greta „Dainos” kino teatro neturėjo jokio konkretaus plano, tačiau prasidėjęs karas Ukrainoje kaip mat mestelėjo idėją, kad šis statinys dar gali būti naudingas.

„Praeitais metais nusipirkau patalpas prie pat „Dainos” kino teatro, kurioms kaip ir neturėjau jokio konkretesnio plano. Laukiau kol išsikraustys buvęs patalpų savininkas ir, turbūt, būčiau dėjęs patalpas į aruodą (Nekilnojamo turto skelbimų portalą – aut. past.). Prasidėjus karui ir karo pabėgėlių bangai nusprendėme šias patalpas aplankyti ir įsivertinti, ar įmanoma ten „kažką” padaryti”, – rašė kaunietis.

Pasak A. Valatkos, patalpų būklė buvo tikrai prasta, reikėjo keisti stogą, langus, pertvaras – iš esmės viską.

Patalpos prieš ir po / A. Valatkos ameninio albumo nuotr.

„Šiandien patalpose jau gyvena 4 šeimos (11 žmonių) ir per artimiausias dienas priimsime dar 3-4 žmones. Kas esate bent kiek susidūręs su statybomis, puikiai suprantate, kad per 5 savaites visiškai gyvenimui netinkamas patalpas, paversti tinkamomis yra arti stebuklo”, – džiaugėsi A. Valatka ir dėkojo būriui pagalbininkų, kurie kartu dirbo ir savaitgaliais, ir šventinėmis dienomis.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” teigė A. Valatka, iš viso patalpose įrengti 4 kambariai. Pirmuose trijuose kambariuose ukrainiečiai apsigyveno antradienį, į dar vieną laisvą kambarį pagalbą karo pabėgėliams teikiančių organizacijų savanoriai jau taip pat turi naujakurius.

Rūpinosi ir kino teatru „Daina”

Praėjusių metų gegužę A. Valatkos valdoma bendrovė „Mūsų daina“ įsigijo ir apleistą prieškario kino teatrą „Daina“. Tąkart verslininkas teigė, kad įmonė buvo įsteigta būtent šiam pirkiniui. Tiesa, rekvizitai.lt duomenimis, šių metų kovo 16 dieną įmonės direktorius pasikeitė.

Kaip jau rašyta, į pastato rekonstrukciją bendrovė praėjusiais metais planavo investuoti dar 0,5 mln. eurų.

Kino teatras „Daina“ / R. Tenio nuotr.

„Išorinei restauracijai jau dabar pradėjome ruoštis, o dėl vidaus sutvarkymo, tai pirmiausia turime išsiryškinti pastato viziją ir būsimus nuomininkus. Labai norėčiau, kad metų bėgyje pradėtume rekonstrukciją, todėl, manau, būtų realu, kad šis pastatas visuomenei galėtų atsiverti po dviejų metų“, – praėjusiais metais yra teigęs A. Valatka.

„Daina” buvo pirmas kino teatras, statytas specialiai garsiniams filmams rodyti. Statinį sudaro trys sujungti vieno ir dviejų aukštų korpusai.

Pastatas nuo 2008 metų liepos įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA