Buvusio Kauno kino teatro „Daina“ pirkėjai žada jį atverti po dvejų metų | Kas vyksta Kaune

Buvusio Kauno kino teatro „Daina“ pirkėjai žada jį atverti po dvejų metų

BNS / Remigijus Bielinskas 2021/05/22 16:12
Kino teatras „Daina“./ R. Tenio nuotr.

Apleistą prieškario kino teatrą „Daina“ Kaune, Žaliakalnyje, įsigijusi bendrovė „Mūsų daina“ žada pastatą atverti visuomenei po dvejų metų.

„Mūsų dainos“ direktorius Andrius Valatka sako, jog pastate galėtų būti įkurtos kino, maitinimo, meno, koncertų ir sporto erdvės.

„Savo vizijoje matau šią vietą kaip multifunkcinę erdvę, kur galėtų būti ir kinas, ir maistas, ir menas, koncertai, o gal netgi sportas kažkoks. Žodžiu, po vienu stogu nemažai tų veiklų galėtų būti, nes ploto ten yra daug“, – BNS aiškino A. Valatka.

„Šiuo metu aktyviai susitinku su verslininkais, kurie turi idėjų šitam objektui, ir aiškinuosi, ką ten galėtume vystyti. Neturiu konkretaus plano šiam pastatui, todėl esu atviras idėjoms ir pasiūlymams“ – pridūrė jis.

Savanorių prospekte esantį pastatą nuo 2007 metų valdžiusi bendrovė „Taxillus“ pernai skelbė ketinanti jį parduoti už 540 tūkst. eurų. Naujasis pastato savininkas teigė, jog jį nusipirko už panašią sumą.

„Tiksliai nepasakysiu, bet labai arti šios sumos. Kaina normali“, – sakė A. Valatka.

Pasak jo, į pastato rekonstrukciją bendrovė planuoja investuoti dar 0,5 mln. eurų.

„Viskas priklausys nuo to, kokią dalį investuosime patys, kokią – nuomininkai, bet pradžiai, manau, ne mažiau pusės milijono eurų reikės. Aišku, visą pastatą sutvarkyti kainuos daug daugiau“, – teigė „Mūsų dainos“ direktorius.

„Išorinei restauracijai jau dabar pradėjome ruoštis, o dėl vidaus sutvarkymo, tai pirmiausia turime išsiryškinti pastato viziją ir būsimus nuomininkus. Labai norėčiau, kad metų bėgyje pradėtume rekonstrukciją, todėl, manau, būtų realu, kad šis pastatas visuomenei galėtų atsiverti po dviejų metų“, – pridūrė jis.

Anot A. Valatkos, tai, kad pastatas įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, jo atnaujinimui neturėtų kelti problemų.

Verslininkas pripažino, kad metų pradžioje įsteigė įmonę „Mūsų daina“ būtent šiam pirkiniui, tačiau tai nėra jo pagrindinė veikla.

„Šitas verslas nėra man pagrindinis, mano pagrindinė veikla yra skaitmeninė reklama ir e. komercija. Į NT aš investuoju, bet būtent šį pastatą įsigijau dėl noro kažką miestui gražaus padaryti ir taip prisidėti prie jo gerovės“ – teigė A. Valatka.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, 1940 metų statybos vieno aukšto 889 kv. metrų bendro ploto pastato pirkimo-pardavimo sutartis įregistruota gegužės viduryje.

Jo pardavimo skelbime rašyta, kad kino teatre buvo 614 vietų, tai buvo pirmas kino teatras, statytas specialiai garsiniams filmams rodyti. Statinį sudaro trys sujungti vieno ir dviejų aukštų korpusai.

Pastatas nuo 2008 metų liepos įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA