Atsivėrusias duobes sutvarkyti užtruko beveik metus | Kas vyksta Kaune

Atsivėrusias duobes sutvarkyti užtruko beveik metus

/ Skaitytojo Mindaugo nuotr.

Duobės ir įdaubos erzina vairuotojus kiekvieną pavasarį, tačiau kauniečiai piktinasi, jog net pranešus apie atsivėrusias duobes, darbai nevyksta beveik metus laiko. Tik įsikišus žiniasklaidai, duobės buvo užtaisytos.

„Kasmet orams pradėjus šilt, piliečiai yra skatinami pranešinėti apie mieste pastebėtas kelio duobes, tačiau net ir pranešus apie jas, dėl tam tikrų priežasčių ne visada į tai yra reaguojama“, – teigė kaunietis Mindaugas.

„Su „Kauno švara“ problemų kaip ir nėra. Atrodo, kad ganėtinai operatyviai reaguojama būna į pranešimus ir jau kelių dienų bėgyje būna įspėjamieji kuoliukai sudėti arba užlopyta ne tik pranešta duobė, bet ir gretimos, ko negalima pasakyti apie „Kauno energijai“ priklausomas taisyti duobes (tas kurios būna susidarę šalia šulinių)“, – kritikos pažėrė jis.

Anot kauniečio, apie minėtas duobes jis raštu pranešė ne tik „Kauno švarai“, bet ir Kauno savivaldybei ir „Kauno energijai“. Mindaugas tikėjosi, jog net ir informavus netinkamu paštu, tarnybos komunikuos tarpusavyje ir informuos atitinkamas tarnybas apie atsiradusią grėsmę kelyje. Apie duobes pilietiškas vyras esą informavo pernai rudenį ir šių metų vasario mėnesį, tačiau darbai nepajudėjo, o duobės ir toliau puošė Kauno gatves.

Kauniečio pranešimas apie duobes / Skaitytojo Mindaugo nuotr.

„Nors ir nelygumai iš nuotraukų atrodo nedideli, tačiau net ir važiuojant didžiausiu leistinu greičiu, įvažiavimas į jas yra ganėtinai skausmingas“, – teigė vyras.

Dėl kauniečio nurodytų įdaubų ir duobių kelyje kreipėmės į Kauno savivaldybę, norėdami išsiaiškinti kas atsakingas už jų tvarkymą ir kodėl iki šiol kliūtys kelyje nėra tvarkomos. Anot kauniečio, po žiniasklaidos susidomėjimo darbai pajudėjo į priekį.

„Nežinau ar dėl jūsų įsikišimo, ar ne, bet bent jau Pramonės prospekto pranešta duobė jau tvarkoma. Dėkoju“, – rašė Mindaugas.

Situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Greta šulinių atsiradusias įdubas tvarko bendrovė „Kauno vandenys“. Pastarosios atstovai informavo, kad minėtas įdubas Pramonės prospekte ir Draugystės gatvėje sutvarkė, liko pakloti pagrindinę asfalto dangą. Mieste duobės ir įdubos tvarkomos po kiekvienos žiemos. Būtent vairuotojai ar praeiviai savo pranešimais smarkiai prisideda, kad žiemos padariniai Kauno mieste būtų likviduojami kur kas efektyviau. Be abejo, kiekvieną pavasarį prioritetas skiriamas didžiausioms duobėms ar įduboms, kurias kelininkai stengiasi sutvarkyti kaip įmanoma greičiau“, – savo atsakyme teigė A. Pakalniškis.

Duobes žymėti gyventojai gali ir „Waze“ programėlėje, tačiau pats greičiausias ir tiesiausias kelias – parašyti el. paštu duobes@svara.lt (esant galimybei, pridėti duobės nuotrauką). Taip pat, gyventojai apie atsivėrusią duobę gali pranešti „Gatvių apšvietimas“ avarinei tarnybai, numeriu 8 800 20 000, kreiptis į savo rajono seniūniją arba Kauno miesto savivaldybę.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA