LKL sezono finišo tiesiojoje – skaudus smūgis „Žalgiriui“ nuo panevėžiečių | Kas vyksta Kaune

LKL sezono finišo tiesiojoje – skaudus smūgis „Žalgiriui“ nuo panevėžiečių

„BC Žalgiris Kaunas“ „Facebook“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmą nesėkmę vadovaujant treneriui Kaziui Maksvyčiui. „Betsafe-LKL“ čempionate žalgiriečiai rezultatu 67:85 (16:24, 16: 32, 22:17, 13:12) išvykoje pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui“.

Aukštaitijos sostinėje susitikimą Joffrey Lauvergne atidarė penkiais taškais, po dvitaškį pataikė Nielsas Giffey ir Edgaras Ulanovas, o rezultatas buvo lygus – 9:9. Du taškus pelnė Janis Strelniekas, baudos metimą realizavo Marekas Blaževičius, Regimantas Miniotas pasižymėjo keturiais taškais, tačiau varžovai galingai spurtavo ir nutolo – 16:24.

Antrame ketvirtyje priartėti nepavyko, kadangi vos tik prasidėjus kėliniui deficitas išaugo iki trylikos taškų – 29:16. Kauniečiai viską spręsti pabandė per priekinę liniją, kai du taškus pelnė J. Lauvergne, o po keturis surinko R. Miniotas ir Joshas Nebo, tačiau deficitas tik augo – 26:43. Iš toli taikliai atakavo N. Giffey ir į rikiuotę grįžęs Mantas Kalnietis, bet situacija tik prastėjo – 32:56.

Po pertraukos tritaškį, dvitaškį ir baudos metimą įmetė E. Ulanovas, J. Nebo iš viršaus įdėjo net ir su varžovo pražanga, o J. Lauvergne su varžovo pražanga įmetė dvitaškį – 44:67. Taiklų tritaškį paleido Lukas Lekavičius, dukart varžovus iš tolimo nuotolio baudė Karolis Lukošiūnas, o tašką nuo baudų metimo linijos pridėjo E. Ulanovas – 54:73.

N. Giffey sumetė du baudų metimus, J. Nebo pataikė dvitaškį, tačiau dar viena geresnė „Lietkabelio“ atkarpa atstatė dviejų dešimčių skirtumą – 58:78. K. Lukošiūnas smeigė dar vieną tritaškį, o dvikovos pabaigoje J. Lauvergne pasižymėjo dvitaškiu ir dviem dėjimais iš viršaus – 67:85.

„Žalgiris“: J. Lauvergne 14, J. Nebo 11, K. Lukošiūnas 9, E. Ulanovas 9 (5 atk. kam.), R. Miniotas 8 (6 rez. perd.), N. Giffey 7 (6 atk. kam.), M. Kalnietis 3, L. Lekavičius 3, J. Strelniekas 2, M. Blaževičius 1, A. Milaknis 0.

„Lietkabelis“: G. Orelikas 16, P. Kalaitzakis 15, D. Gagičius 14.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA