Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia antrąją Velykų dieną sutikti Rumšiškėse | Kas vyksta Kaune

Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia antrąją Velykų dieną sutikti Rumšiškėse

Lietuvos liaudies buities muziejaus nuotr.

Antrą Velykų dieną (balandžio 18 d.) Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia susitikti muziejaus miestelyje, kur visų lankytojų lauks daugybė pavasariškų linksmybių ir pramogų.

Jau nuo 10 val. muziejaus miestelyje šurmuliuos tautodailininkų dirbinių mugė, lankytojai galės nusipirkti įvairiausių dirbinių ir gardumynų.

„Miestelio kepyklėlėje bus kepami šventiniai meduoliai, kurių nevalia neparagauti!, – teigia renginio organizatoriai.

Viso renginio metu sodybose bus Velykų stalų paroda, kurios metu vyks supažindinimas su šventinio Velykų stalo dengimo ypatumais, indais bei šventiniais patiekalais, apie kuriuos papasakos muziejininkės.

Muziejuje vyks daugybė pramogų ir edukacijų visai šeimai. Lauks tokios pramogos kaip margučių-milžinų ridenimo rungtis, Velykinis krepšinis bei Velykinis paštas.

12 val. Bažnytinio būgno gaudesys pakvies į Šv. Mišias muziejaus Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje, kurioje taip pat bus galima pamatyti ir Verbų parodą.

Renginio organizatoriai taip pat kviečia į Birštono vienkiemio teatro spektaklį, pagal E. Mikulėnaitės pjesę: „Visada tas pats“.

„Ar žinote kokios linksmybės vyks sodybose? Visus visus į dainą ir šokį pakvies folkloro ansambliai, jus pasitiks lalautojų sveikinimai ir linkėjimai. O kokios Velykos be sūpuoklių? Jaunimėlis galės pasivaržyti kas aukščiau išsisups!“, – programą pristatė organizatoriai.

Taip pat bus galima prisijungti į Velykinius žaidimus: kiaušinių marginimą, jų ridenimą ir lenktyniavimą nešant per raistą. Rekomenduojama atsinešti ir savo velykinių kiaušinių, nes vyks gražiausio margučio konkursas.

Renginio dieną įvyks edukacijos su amatininke. Šiaudelių pynimo meistrė Jurgita Treinytė padės susikurti velykinį šiaudinį paukštelį.

Šventėje lankytojus nustebins Rasos Rainienės karpinių paroda ir dirbtuvėlės. Jose edukatorė supažindins su karpymo subtilybėmis.

Renginyje bus galimybė išbandyti kūrybinį užsiėmimą – susikurti savo velykinį aitvarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA