Po 13-metės gimdymo vaikų stovykloje bus teisiamas su teisėsauga reikalų jau turėjęs vyras | Kas vyksta Kaune

Po 13-metės gimdymo vaikų stovykloje bus teisiamas su teisėsauga reikalų jau turėjęs vyras

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje asmuo kaltinamas dėl mažametės išžaginimo ir nesunkaus jos sveikatos sutrikdymo, pranešė Prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2021 m. liepos mėnesį, kai vaikų vasaros stovykloje netikėtai pagimdė mažametė. Atsižvelgiant į nukentėjusiosios amžių, tyrimo metu buvo siekiama maksimaliai greitai atlikti visus būtinus procesinius veiksmus. Ikiteisminis tyrimas baigtas gavus specialisto išvadas ir ekspertizės aktą.

Kaltinamasis yra pilnametis asmuo, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Asmuo teisėsaugai žinomas, jo atžvilgiu yra ir daugiau pradėtų ikiteisminių tyrimų.

Pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 4 dalį tam, kas išžagino mažametį asmenį, numatytas laisvės atėmimas nuo penkerių iki penkiolikos metų. Pagal BK 138 straipsnio 2 d. 1 p. dėl nesunkaus mažamečio sužalojimo gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo skyriaus prokurorė.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad apie nepilnametės nėštumą nežinojo nei stovyklos organizatoriai, nei jos tėvai. Praėjusią vasarą, liepos 13-14 dienomis, prasidėjus gimdymui trylikametė nuvežta į ligoninę Alytuje.

Kaip jau rašyta, trylikametė su tėvais gyveno Kaune, tad šeimos situaciją gerai žinojo Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai. Pasak jų, šeima yra turėjusi sunkumų, jai teiktos socialinės paslaugos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA