Kauno rajono savivaldybė nusprendė, kurios gatvės ir keliai šiemet sulauks kelininkų dėmesio – Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybė nusprendė, kurios gatvės ir keliai šiemet sulauks kelininkų dėmesio

Š. Kubiliaus nuotr.

Kauno rajone kuriasi nauji gyvenamieji kvartalai, sparčiai plečiasi gatvių tinklas, todėl kelių infrastruktūros plėtra yra tarp Kauno rajono savivaldybės prioritetinių sričių. Ketvirtadienį taryba patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių sąrašą, kuriose šįmet intensyviai darbuosis kelininkai.

Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšos, skiriamos valstybės, šįmet sieks 4,7 mln. eurų. Panaši suma yra numatyta Kauno rajono savivaldybės biudžete, savivaldybė yra viena iš nedaugelio, kuri keliams, gatvėms statyti, rekonstruoti ir taisyti taip pat skiria lėšų.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, atnaujintomis gatvėmis ir šaligatviais šiemet džiaugsis kurortinės teritorijos statusą turinčių Kačerginės ir Kulautuvos gyventojai, svečiai. Kulautuvoje ketinama baigti Akacijų alėjos ir V.Augustausko gatvės, o Kačerginėje – J.Janonio ir J.Zikaro gatvių rekonstrukciją. Šie projektai pradėti pernai birželį.

Rekonstrukcijos darbai bus tęsiami ir baigti šįmet V.Montvilos gatvėje (Garliava), planuojama įrengti Aviacijos ir Veterinarų gatves LEZ teritorijoje (Karmėlavos seniūnija), Mokyklos gatvę Garliavos apylinkių seniūnijoje.

Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė įvardijo ir svarbiausius naujus projektus, kurių įgyvendinimas prasidės šiemet. Tai Domeikavos seniūnijos Neries gatvės, B.Buračo tako Karmėlavos seniūnijoje, Neveronių seniūnijos Bijūnų gatvės, Linksmakalnio seniūnijoje Žaliosios gatvės, Ringaudų seniūnijos Žalgirio gatvės, Šviesos gatvės Zapyškio seniūnijoje, J.Šimkaus gatvės Garliavos seniūnijoje rekonstrukcijos darbai. Batniavos seniūniją ir Vilkijos miestelį sujungs dviračių takas.

Kauno rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių projektavimo, tiesimo, taisymo (remonto), priežiūros ir saugaus eismo sąlygų užtikrinimo 2022 m. objektų sąrašas skelbiamas čia, 2022–2024 m. prioritetinės eilės sąrašas – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA