Savaitgalį Kauno „Akropolyje“ – vilties įkvepiantys „Kino pavasario“ filmai ir palaikymas ukrainiečiams | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kauno „Akropolyje“ – vilties įkvepiantys „Kino pavasario“ filmai ir palaikymas ukrainiečiams

Kauno „Akropolis“ / Organizatorių nuotr.

Šiuo neramiu laikotarpiu, kuomet kaip niekad norisi buvimo kartu, šviesos ir ramybės, prekybos centras Kauno „Akropolis“ kartu su didžiausiu Lietuvoje kino festivaliu „Kino pavasaris“ vilties ir gerumo kviečia pasisemti iš kino filmų. Kovo 19-20 dienomis prekybos centro trečiajame aukšte esančioje renginių salėje bus galima nemokamai išvysti šiltų emocijų kupinas kino juostas – tarp jų ir ukrainiečių filmą „Neįgarsintos mintys“. Šviesių filmų savaitgalio metu žiūrovai skatinami drauge susitelkus palaikyti šio filmo kūrėjus ir visus ukrainiečius jų tautai sunkiu metu.

„Šių metų „Kino pavasario“, kuris vyks kovo 24 – balandžio 3 dienomis, šūkis „Kad būtum, reikia kito“ yra itin aktualus šių dienų kontekste. Kino filmų peržiūros Kauno „Akropolyje“ taps proga pabūti drauge, susitelkti, pasisemti šviesos ir įkvėpimo, o tuo pačiu palaikyti tuos, kuriems šiuo metu itin sunku. Taip pat kartu su „Pasakos“ kino teatru suorganizavome Ukrainos kino dieną, kuri įvyks dieną prieš festivalį – kovo 23. Jos metu rodysime filmus iš Ukrainos, o visos surinktos lėšos bus skirtos kūrėjų nurodytiems paramos Ukrainai fondams“, – sako „Kino pavasario“ direktorius Algirdas Ramaška.

Šeštadienį žiūrovai Kauno „Akropolyje“ galės nemokamai išvysti argentiniečių filmą „Geri ketinimai“ ir norvegų kino kūrėjų darbą „Tapytoja ir vagis“. Sekmadienį bus rodoma prancūzų pasaka „Suteik man sparnus“ ir tikrų įvykių įkvėpta prancūzų komedija „Triumfas“.

„Stengėmės atrinkti tokius filmus, kurie būtų kupini tikėjimo, šilumos, meilės kitam. Kad būtum – reikia kito. O kitas gali būti suvokiamas labai įvairiai. Manome, kad pasirinkti filmai gali paskatinti būti atviriems ir empatiškiems, vieningiems, o taip pat rūpintis savo emocine sveikata. Norint padėti kitiems ji yra labai svarbi“, – sako A. Ramaška.

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytės teigimu, Šviesių filmų savaitgalis gali tapti nedidele ramybės ir įkvėpimo oaze jaučiantiems nerimą ar liūdesį, o kartu tai – galimybė išreikšti palaikymą ukrainiečiams ir skirti finansinę paramą.

„Turbūt daugelį žmonių šiandien vienija noras palaikyti ukrainiečius ir jiems padėti. Be to, kiekvienas savaip dorojasi su šiomis dienomis tvyrančia įtampa ir nerimu. Įkvepiančių ir vilties suteikiančių filmų žiūrėjimas drauge gali būti vienas iš būdų, padedančių tai padaryti. Kviečiame savaitgalį atvykti į Šviesių filmų savaitgalį, susitelkt ir būti kartu“, – sako B. Kuodytė.

Šviesių filmų savaitgalio programa:

Kovo 19 d.:

12:00 „Geri ketinimai“ (2019 / Argentina, 86 min, N-13)
14:00 „Neįgarsintos mintys“ (2019 / Ukraina, 104 min)
16:00 „Tapytoja ir Vagis“ (2020 / Norvegija, 102 min, N-13)

Kovo 20 d.:

12:00 „Suteik man sparnus“ (2019 / Prancūzija, 113 min)
14:00 „Neįgarsintos mintys“ (2019 / Ukraina, 104 min)
16:00 „Triumfas“ (2020 / Prancūzija, 105 min, N-13)

Festivalio „Kino Pavasaris“ programoje atsirado ir specialus filmams iš Ukrainos skirtas rinkinys #StandWithUkraine, kurį bus galima žiūrėti virtualiose kino salėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA