Kauniečio pastaba „Kauno švarai”: šiukšliavežės akina vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Kauniečio pastaba „Kauno švarai”: šiukšliavežės akina vairuotojus

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Trečiadienį akis į akį su „Kauno švaros” šiukšliaveže susidūręs kaunietis nusprendė netylėti. Vyro teigimu, į gatvę išvažiavusios šiukšliavežės akina vairuotojus, o jo patarimai apie tinkamą šviesos padėtį įmonei nė motais. Tuo metu „Kauno švara” atkerta – viskas dėl pačių gyventojų saugumo.

„Turiu pastebėjimą dėl „Kauno švaros” transporto. Jie važinėja susijungę baltas šviesas, kurios šviečia atgal. Kai kuriose situacijose, tai labai trukdo kitiems vairuotojams. Be to, tai draudžia Kelių eismo taisyklės. Suprantu, kad tos šviesos jiems reikalingos darbui, bet jos turėtų būti nukreiptos į žemę, o ne atgal, atvažiuojantiems vairuotojams į akis. Juk dirba keli metrai nuo sunkvežimio, ne 50 metrų. Bandžiau dėl to skambinti į „Kauno švarą”, bet niekas su manim apie tai nenorėjo kalbėti”, – rašė trečiadienį į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipęsis vyras.

Kaunietį labiausiai piktino tai, kad šiukšliavežės savo šviesomis vairuotojus akina net ir išvažiavusios į gatvę. „Tai yra šiukšlių surinkimo sunkvežimiai, bet jie tas šviesas būna įsijungę ne tik tada, kai išpila konteinerius, bet ir važiuodami gatve”, – teigė vyras ir apgailestavo, kad šių šviesų įamžinti jam nepavyko.

Viskas dėl gyventojų saugumo

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, kauniečio minimos šviesos šiukšliavežėse įmontuotos transporto priemonės šonuose ir gale. Anot įmonės atstovo, šviesa įsijungia tik tada, kai transporto priemonė važiuoja atbuline eiga arba šiukšlių konteinerių tuštinimo metu, kuomet iš konteinerio keliamas šiukšlių maišas.

„Šiukšliavežėse įrengtas ir garsinis signalas, kuomet judama atgal. Visi šie dalykai yra padaryti tam, kad mūsų darbuotojai, važiuodami atbuline eiga, nekliudytų gyventojų transporto priemonių ar kito turto. Iš esmės, viskas yra saugumo sumetimais, kad žmonės matytų ir girdėtų transporto priemonę”, – aiškino J. Tumpa.

„Kauno švaros“ atstovo teigimu, kai šiukšliavežės iš daugiabučių kiemų išjuda į gatvę, minimos šviesos nešviečia.

„Dabar yra žiema, rytais ypač tamsu. Yra labai daug vietų, kur nėra galimybės apsisukti. Šiukšliavežės vietomis važiuoja net 500 metrų atbuline eiga ir, kad darbuotojai privažiuotų iki šiukšlių konteinerių, tos šviesos privalo būti įjungtos, jog nebūtų apgadintas kitų turtas. Tačiau gatvėje jos nešviečia”, – pridūrė įmonės atstovas.

J. Tumpa patikino, kad tokių nusiskundimų „Kauno švara” nėra gavusi. „Kadangi tai vyksta tik konteinerių tuštinimo metu arba kai mūsų transporto priemonė važiuoja atbuline eiga ir eisme nedalyvauja, tai kitų transporto priemonių nelabai ir galime apakinti. Jeigu viskas vyksta daugiabučio kieme, gyventojai dažniausiai laukia, kol konteinerį ištuštinsime”, – teigė jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA