Iš prekybos centro į ligoninę: svetimą „gpasą” panaudojęs kaunietis prisivirė košės | Kas vyksta Kaune

Iš prekybos centro į ligoninę: svetimą „gpasą” panaudojęs kaunietis prisivirė košės

R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Pirmadienį į prekybos centrą Kaune su svetimu galimybių pasu (gpasu) bandęs patekti vyras prisidarė kur kas daugiau nemalonumų. Įtariama, kad pas kaunietį rasta ir galimai narkotinių medžiagų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, sausio 31 dieną apie 11.05 val. Kaune, Savanorių prospekte, į prekybos centrą atvykęs 1981 metais gimęs vyras tikrinančiam darbuotojui pateikė ne savo dokumentą – „gpasą”.

Pas vyrą rasta ir galimai narkotinių medžiagų. Jis tyrimui pristatytas į gydymo įstaigą.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 44 straipsnį, narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimas be gydytojo paskyrimo arba asmenų, užtraukia baudą iki 144 eurų.

Tuo metu neteisėtas narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimas ar laikymas nedideliais kiekiais be tikslo parduoti ar kitaip platinti – užtraukia baudą iki 289 eurų su psichotropinių ar narkotinių medžiagų konfiskavimu arba administracinį areštą iki trisdešimties parų su narkotinių ar psichotropinių medžiagų konfiskavimu.

Nemalonumai vyru gresia ir už svetimo „gpaso” panaudojimą. Pagal Baudžiamojo kodekso 302 str. tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA