„Naujapilis“: daugiabučių namų kvartalas istorinėje Kauno vietoje | Kas vyksta Kaune

„Naujapilis“: daugiabučių namų kvartalas istorinėje Kauno vietoje

„Naujapilis“ / Organizatorių nuotr.

Ne kiekvienas kaunietis žino, jog pirmieji gyventojai šiandien prestižiniu mikrorajonu tituluojamo Žaliakalnio vietoje pradėjo kurtis visai ne tarpukariu, o dar XVII amžiuje. Tuo metu šiose vietovėse susikūrusios gyvenvietės vadintos Antakalniu, Ragine ir Naujapiliu. Šiandien besiplečiant miestui ir besikuriant moderniems kvartalams, prabunda ir šios seniai primirštos vietos. Ant vaizdingos kalvos viršūnės, greta Neries kadaise stovėjęs Naujapilis dar kitąmet taps moderniu daugiabučių kvartalu, išsaugojusiu istorinį savo pavadinimą.

Vieta, ypatinga tiek istorija, tiek panorama

„Naujapilis“ – tai uždaras dešimties mažaaukščių daugiabučių namų kvartalas, įsikūręs Žaliakalnio mikrorajone. Vos 100 metrų atstumu nuo Kauno klinikų statomas kvartalas vilioja tiek greta miesto centro gyventi norinčių kauniečių, tiek patogios infrastruktūros ieškančias šeimas.

„Naujasis daugiabučių kvartalas „Naujapilis“ kuriasi ypatingoje vietoje – viename patraukliausių Kauno rajonų, Žaliakalnyje. Kvartalas statomas ant aukštos kalvos, nuo kurios atsiveria nuostabi Kauno ir Neries upės panorama. Aplink – valstybės saugoma gamtos teritorija, kurioje ramų rytą ar vakarą galima pamatyti net laukinių gyvūnų.

Tiesa, naujojo kvartalo pavadinimas ir vietovė pasirinkta neatsitiktinai. Pirmosios gyvenvietės čia kūrėsi dar nuo XVII amžiuje. Būtent vienos jų vietoje šiandien ir statome naujų butų bei komercinių patalpų kvartalą, pavadintą tuo pačiu senuoju pavadinimu – Naujapiliu“, – sako įmonių grupės „Nuova“ rinkodaros projektų vadovė Deimantė Kairienė.

Butas „Naujapilyje“ / Organizatorių nuotr.

Keturių aukštų namuose su mansardomis pirkėjai gali rinktis vieno, dviejų, trijų ar keturių kambarių butus, kurių dydis svyruoja nuo 30.96 iki 105.81 kv. metrų. Kiekviename name suprojektuota po dvidešimt butų, kurių kiekvienas turi savo lodžiją, balkoną ar terasą.

Pirmuosiuose daugiabučių namų aukštuose suprojektuoti butai su terasomis, tarpiniuose – su balkonais, o viršuje – su erdvia ir vaizdinga terasa ant stogo. Naujakuriai gali įsigyti ir papildomas patalpas – dviratinę, sporto bei namų apyvokos reikmenims laikyti.

Butai „Naujapilyje“ / Organizatorių nuotr.

Kartu su perkamu butu gyventojai gaus ir nemokamą parkavimo vietą aikštelėje, o už papildomą mokestį turės galimybę įsigyti ir vietą automobilių stovėjimo stoginėje. Taip pat parkavimo aikštelėse numatytos elektromobilių įkrovimo stotelės.

„Naująjį kvartalą projektavo garsios „Kančo studijos“ vadovė, architektė Gustė Kančaitė, tad jis išsiskiria tiek savo išvaizda, tiek ir čia įsikursiančių gyventojų ir verslo poreikiams pritaikytais sprendimais. Butai parduodami su daline apdaila, tačiau klientui pageidaujant galime rekomenduoti patikimus rangovus, pasirūpinsiančius visais įrengimo klausimais“, – sako D. Kairienė.

Pirmojo etapo pabaiga – 2023 metų sausis  

Anot įmonių grupės „Nuova“ atstovės, kvartalo statybos darbai jau įgavo pagreitį. Pirmuoju statybų etapu vystomi trys iš dešimties daugiabučių namų. Planuojama pirmojo etapo pabaiga – 2023 metų sausis.

Butas „Naujapilyje“ / Organizatorių nuotr.

„Stebina tai, kad išankstinės butų rezervacijos prasidėjo dar nepaskelbus apie projekto statybos pradžią. Kaip visada, turime nuolatinių klientų, kurie investicijai įsigyja jau ne pirmą mūsų statomą būstą, o taip pat „Naujapilio“ būstais domisi tiek pavieniai kauniečiai, tiek šeimos. Patogi vieta mieste, ergonomiški išplanavimai bei platus butų dydžių pasirinkimas – tai, ką šiandieniniai naujakuriai vertina mūsų naujajame kvartale“, – sako įmonių grupės „Nuova“ rinkodaros projektų vadovė.

Daugiau informacijos apie butus bei jų išplanavimą galima rasti oficialioje projekto internetinėje svetainėje: www.naujapilis.lt.

Naująjį kvartalą „Naujapilis“ vysto daugiau nei 30 metų patirtį nekilnojamojo turto, verslo vystymo bei valdymo srityse turinti įmonių grupė „Nuova“. Įmonių grupė jau išvystė dešimtis skirtingų finansinių, komercinių ir gyvenamųjų nekilnojamojo turto projektų, siekiančių daugiau nei 100 tūkst. kv. metrų plotą. Tarp jų – kauniečiams puikiai pažįstami projektai „Lampėdžio takas“, „Akacijų vilos“, „Smėliai“, o pajūryje – „Apartamentai kopose“, „Birutės parkas“ ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA