S. Skvernelis: šiandien pamatysime didžiosios dramos pabaigą | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: šiandien pamatysime didžiosios dramos pabaigą

DELFI / Dainora Pankūnė, BNS 2021/12/14 11:20
Saulius Skvernelis / DELFI nuotr.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis teigia netikintis, kad premjerė Ingrida Šimonytė patrauks du ministrus, arba atsistatydins visa Vyriausybė. S. Skvernelio teigimu, šiandien drama, kuri, pasak jo, sukurta sąmoningai, išsispręs, o Vyriausybė dirbs toliau.

„Sukurta arba bandoma sukurti dramą, kuri šiandien, pamatysite, labai aiškiai pasibaigs su laiminga pabaiga – valdančiųjų pastangomis bus priimtas biudžetas, ministrai toliau sėkmingai dribs, premjerė taip pat tęs darbą ir visi laimingai galėsime laukti Šventų Kalėdų“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, kiekviena drama užgožia kitas dramas.

„Su tuo skandalu, kur ministrai tikrai apsikiaulino, tokia drama sukelta. Dabar apie juos nekalbama, žiūrėkite, viskas nuėjo – kas čia dabar bus ar Vyriausybė išliks, ar premjerė liks. Toks žanras yra ir tuo pačiu labai gerai konsoliduoti koalicijos partnerius, nes žiūrėkite, jei su biudžetu dar kažkas bus, tai tada tikrai taip. Sukonsoliduota dabar monolitinė dauguma, kuri, manau, atliks tą darbą, kurį turi atlikti. Pabaigoje dienos arba anksčiau turėsime laimingą pabaigą“, – sakė parlamentaras.

Sprendimai dėl ministrų – antradienio vakarą

Premjerė I. Šimonytė antradienį žada pateikti savo sprendimus dėl užsienio reikalų bei susisiekimo ministrų, įteikusių jai atsistatydinimo pareiškimus po nenutrūkusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį premjerė teigė su Gabrieliumi Landsbergiu bei Mariumi Skuodžiu dar ketinanti susitikti akis į akį.

„Rytoj, manau, kad susitiksime trise, dar pasikalbėsime ir tada vakare rytoj paskelbsiu savo sprendimą“, – pirmadienį teigė I. Šimonytė.

Jos teigimu, sprendimai gali būti keli, premjerė neatmetė ir visos Vyriausybės atsistatydinimo galimybės.

„Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – tvirtino premjerė.

„Jeigu dėl Vyriausybės veiklos yra keliama tiek daug klausimų, tai galbūt Vyriausybė, jeigu nesugeba į tuos klausimus atsakyti, turėtų savo įgaliojimus pabaigti ir kažkokia kita Vyriausybė galėtų nuo nulio tą darbą pratęsti“, – teigė ji.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

G. Nausėda ragina nepriimti karštligiškų sprendimų

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina valdančiuosius nepriimti karštligiškų sprendimų, sprendžiant tolesnį Vyriausybės likimą.

„Įvyko tam tikrų dalykų, kurie meta šešėlį vertybinei mūsų užsienio politikai, tačiau ir vakar, ir šiandien galiu tą patį pakartoti: tikrai siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus, pasvėrus“, – žurnalistams antradienį kalbėjo šalies vadovas.

„Matau įvairių problemos sprendimo alternatyvų, tačiau svarbiausia, kad nebūtų daromi karštligiški ar skuboti sprendimai, kurie komplikuotų situaciją, kai mums to mažiausiai reikia, įvertinus visas tarptautines aplinkybes“, – pridūrė šalies vadovas.

G. Nausėda mano, kad šiandien nepaprastai svarbu užtikrinti mūsų visuomenės stabilumą, vidaus politikos stabilumą. „Suprantu, kad situacija, kuri susiklostė, yra labai nelengva tiek premjerei, tiek visai Vyriausybei.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA