Per savaitę Kaune nustatyti 2 gripo atvejai | Kas vyksta Kaune

Per savaitę Kaune nustatyti 2 gripo atvejai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 47-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 69,3 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas ir toliau registruojamas Kėdainių r. – 103 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai serga Kauno rajono gyventojai.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose nežymiai paaugo – 1,4 proc., užregistruoti 2 gripo atvejai Kaune. Vaikai sudaro 51 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 47-ąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

Sergamumas gripu / NVSC nuotr.

Kaip rašoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pranešime žiniasklaidai, lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra didesnis.

Pernai 47-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 45,3 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Registruoti 6 gripo atvejai. Bendras gripo ir ŪVKTI atvejų skaičius siekė 2 555. Vaikai sudarė 28 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Vakcina nuo gripo rekomenduojama skiepytis kasmet, rudens-žiemos laikotarpiu.

Nemokamai pasiskiepyti gali rizikos grupėms priskiriami 65 m. ir vyresni asmenys; nėščiosios; asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais (taip pat ir vaikai); sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, odontologai.

Vyresnio amžiaus asmenims, kurių daugiausia tarp priklausančiųjų rizikos grupei, patartina skiepytis vėliau – lapkričio-sausio mėnesiais. Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA