Prekybos tinklai skelbia, kaip dirbs per šventes | Kas vyksta Kaune

Prekybos tinklai skelbia, kaip dirbs per šventes „Lidl“, „Maxima“, „Iki“ ir „Rimi“ parduotuvių darbo laikas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prekybos tinklai jau ėmė skelbti, kaip dirbs per didžiąsias metų šventes. „Lidl“ ir „Maxima“ informuoja, kad visiškai nedirbs pirmąją Kalėdų dieną ir Naujųjų metų dieną. „Iki” skelbia, kad sausio 1 dieną pirkėjų lauks nuo 10 val. ryto. Siekiant išvengti grūsčių, pirkėjai skatinami planuoti šventinį apsipirkimą iš anksto.

Prekybos tinklas „Lidl“ penktus metus iš eilės nedirbs per didžiąsias metų šventes – pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją.

Kitomis žiemos šventinio laikotarpio dienomis „Lidl“ parduotuvių darbo valandos trumpės. Šv. Kūčių vakarą (gruodžio 24 d.) parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) – iki 20 val. Antrąją Šv. Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Kitomis tarpušvenčio dienomis visos parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku.

Kaip kalėdiniu laikotarpiu dirbs „Maxima“?

Tuo metu lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, kad pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją – ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją – parduotuvės nedirbs. Kūčių vakarą, gruodžio 26-ąją ir 31-ąją „Maxima“ parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

Per Kūčias, gruodžio 24-ąją, visos „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 19 valandos, pirmąją šv. Kalėdų dieną – nedirbs. Gruodžio 26-ąją „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 valandos ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko, o Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, dirbs iki 21 valandos.

„Gyvename išties nepaprastu metu: kai aplinkybės verčia mus elgtis ne taip, kaip buvome įpratę, kai reikia sprendimus priimti labai greitai ne dėl to, kad būtum pirmas, bet todėl, kad tai svarbu savo ir aplinkinių sveikatai, saugumui. Netrukus švęsime antrąsias Kalėdas, kurias vis dar ribos besitęsianti pandemija. Linkime savo darbuotojams per šventines išeigines dienas pailsėti, o visą savo dėmesį ir šilumą skirti artimiesiems.

Sutrumpintos darbo valandos švenčių laikotarpiu nustatytos įvertinus darbuotojų poreikius ir pirkėjų srautus. Atkreipiame klientų dėmesį, kad prieš didžiąsias šventes galima apsipirkti lengvai ir patogiai – iš anksto. Atsižvelgiant į savo mėgstamiausios parduotuvės darbo laiką, šventinius apsipirkimus paprasta susiplanuoti jau dabar“, – pranešime žiniasklaidai teigia „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

„Iki” ragina apsipirkti iš anksto

„Rūpinamės, kad visi mūsų pirkėjai galėtų apsipirkti patogiai ir saugiai, todėl jau dabar skelbiame parduotuvių darbo laiką per šventes, kad jie galėtų iš anksto susiplanuoti šventinius apsipirkimus. Be to, rūpinamės ir darbuotojų gerove, todėl priėmėme sprendimą nedirbti gruodžio 25-ąją, Kalėdų dieną. Kitomis šventinėmis dienomis parduotuvės dirbs, tiesa, šiek tiek pakis jų darbo laikas“, – pranešime žiniasklaidai teigė V. Budrienė.

Gruodžio 24-ąją, per Kūčias, visos „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val. Pirmąją Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, o gruodžio 26-ąją dirbs nuo 9 iki 20 val. Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31-ąją, „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val., o pirmąją Naujųjų metų dieną, sausio 1 d., parduotuvės dirbs nuo 10.00 val. iki įprastos darbo laiko pabaigos, bet ne ilgiau nei 22.00 val. (jeigu parduotuvė, pavyzdžiui, dirba iki 23 val. tai jos darbo laikas baigiasi 22 val.).

„Rimi“ dirbs trumpiau

Kūčių vakarą ir antrąją Kalėdų dieną „Rimi“ parduotuvės dirbs trumpiau – iki 20 val., o paskutinę metų dieną – iki 21 val. Kaip ir praėjusiais metais, visos „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvės gruodžio 24 d. dirbs iki 20 val., o pirmąją Kalėdų dieną – nedirbs. Antrąją Kalėdų dieną prekybos centrai dirbs nuo 9 iki 20 val.

„Mūsų tinklo darbuotojams šie metai buvo kupini iššūkių. Ne tik kaip visi šalies bei pasaulio gyventojai susiduriame su naująja realybe, bet ir turime būti tie, kurie pasirūpina, kad pirkėjai galėtų jaustis ramūs, jog kiekvieną dieną, o ypač artėjant šventėms, jų namams ir šventiniam stalui nepritrūks reikiamų prekių. Visiems ypatingą Kalėdų dieną mūsų darbuotojai privalo būti su savo artimaisiais – pasidžiaugti švente, atokvėpiu, ramybe ir saugumu brangiausiųjų žmonių apsuptyje“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Naujųjų išvakarėse – gruodžio 31 d. iki 21 val. dirbs visos „Rimi“ tinklo parduotuvės.

Pirmąją metų dieną nuo 10 iki 20 val. dirbs budinčios parduotuvės, kurios yra Panevėžyje, Palangoje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Alytuje, Kaune ir dvi Vilniuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA