Kaune pažymės Pasaulinę diabeto dieną: bus siekiama aitvaro rekordo | Kas vyksta Kaune

Kaune pažymės Pasaulinę diabeto dieną: bus siekiama aitvaro rekordo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lapkričio 14 dienos padangę nušvies įspūdingas įvykis – 13 valandą šalia „Žalgirio” arenos bus keliami aitvarai. Pasaulinės diabeto dienos proga bus siekiama ir aitvaro rekordo.

„Proga verta didelės šventės – Insulinui 100 metų! Ar žinote, kad šio vaisto, apdovanoto Nobelio premija, atradimo istorija prasidėjo Kaune? Apie tai ir daug kitų svarbių dalykų galima bus sužinoti šventinėje mugėje ir konferencijoje, kuri nuo 13 val. vyks „Žalgirio” arenoje, Kaune. „Žalgirio” arenos durys bus atviros visiems: tiek gydytojams, tiek pacientams, tiek sveikiems žmonėms”, – rašoma aitvarai.lt pranešime žiniasklaidai.

Į padangę bus keliamas didžiausias „Cirkofleks” konstrukcijos aitvaras, kurio forma – apskritimas. „Gražiai susišaukia su „Pasaulinės diabeto dienos” logotipu ir simbolizuoja šiuo metu gal kiek ir sutrikusią vienybę. Žydra spalva primena, kad visi gyvenam po tuo pačiu dangum”, – rašoma pranešime.

„Cirkofleks” konstrukcijos aitvaras / aitvarai.lt nuotr.

Aitvaro rekordą pristato Lietuvos endokrinologų draugija, Vaikų endokrinologų asociacija ir Viešoji įstaiga „Skirtingos spalvos“.

Rekordinį aitvarą sukonstruos ir skraidins klubo „Lietuvos aitvarų judėjimas“ narys, aitvarų meistras Donatas Dumskis. Aitvaro skrydį gongų garsais palaikys „Rami Jūra Tyli“.

„Ateik su savo aitvaru ir pakviesk visus pažįstamus medikus – jie mums be galo svarbūs!” – ragina renginio organizatoriai.

Šventinės konferencijos programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA