Kauno pareigūnai tiria ginkluotų migrantų kelionę į griovį | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai tiria ginkluotų migrantų kelionę į griovį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Š. m. spalio 15 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dviejų nepilnamečių asmenų – nelegalių migrantų, neteisėto gabenimo per valstybės sieną, disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir ginklu su šaudmenimis, informuoja Lietuvos Prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atliekančių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų duomenimis, penktadienį, apie 10 val. ryto Jonavos rajone, netoli nuo Gaižiūnų poligono, miško kelyje buvo aptiktas galimai autoįvykį patyręs Čekijoje registruotas automobilis Škoda Oktavia. Automobilyje buvo du suaugę vyrai ir du nepilnamečiai jaunuoliai, visi keturi – užsienio valstybių piliečiai.

Įtariama, kad du Indijos piliečiai, pateikę pareigūnams laikinus leidimus gyventi Čekijos Respublikoje, vežė septyniolikmetį Afganistano pilietį ir netrukus aštuonioliktą gimtadienį švęsiantį Irako pilietį – nelegaliai į Lietuvą patekusius migrantus. Nustatyta, kad abu nepilnamečiai buvo apgyvendinti Ruklos pabėgėlių priėmimo centre ir iš jo neteisėtai pasišalino.

Apžiūrėdami automobilį pareigūnai daiktadėžėje aptiko talpą, kurios viduje buvo aitriai kvepiančios, kaip įtariama, augalinės kilmės narkotinės medžiagos. Tęsiant automobilio apžiūrą, po viena iš sėdynių buvo rasta ir nedidelė dėžė, o joje – pistoletas bei šoviniai.

Indijos piliečiai buvo sulaikyti, šiuo metu jie yra suimti 2 mėn. laikotarpiui, o abu nepilnamečiai – sugrąžinti į Ruklos pabėgėlių priėmimo centrą.

Ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra, šiuo metu atliekamas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ir neteisėto disponavimo nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų be tikslo jas platinti.

Iš viso iki spalio 15 dienos, nuo šių metų birželio 1 d. už neteisėtą asmenų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną yra nuteista 14 asmenų. Vienas iš jų nubaustas 1,5 metų laisvės atėmimo bausme, aštuoni – baudomis nuo 5100 iki 15 000 eurų, penki – areštu nuo nuo 39 iki 90 parų. 12-ai iš jų skirtos bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

Šiuo metu 40 ikiteisminių tyrimų, kurie atliekami pagal LR Baudžiamojo kodekso 292 str., įtarimai pareikšti dar 73 asmenims. Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą nuo birželio 1 d. du asmenys nubausti 2550 eurų ir 5000 eurų baudomis, dar 6 – areštu nuo 18 iki 75 parų. Visiems šiems kaltinamiesiems teismo baudžiamuoju įsakymu bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pareikšti 63 asmeniui, atliekami 25 ikiteisminiai tyrimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA