I. Šimonytė prakalbo apie Kalėdas ir Naujuosius: ribojimams Vyriausybė nenusiteikusi | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė prakalbo apie Kalėdas ir Naujuosius: ribojimams Vyriausybė nenusiteikusi

DELFI, BNS 2021/10/14 11:12
Asociatyvi / R. Tenio nutr.

Vyriausybė nėra nusiteikusi riboti asmeninio gyvenimo taip, kaip buvo per praėjusių metų Kalėdų, Naujųjų metų šventes ir šių metų pradžioje, sakė premjerė Ingrida Šimonytė, ragindama artimuosius pasirūpinti savo vyriausiųjų narių pasiskiepijimu.

„Atvejų skaičius perlipo gana ženklias žymas, bet, kas yra svarbu, – kad trečdalis naujų atvejų kiekvieną dieną yra vaikai ir paaugliai iki 18 metų. Iš tų vaikų dalis galėjo būti taip pat paskiepyta. Vaikų nuo 12 iki 18 metų skiepijimas deja labai didelio pagreičio nėra įgavęs, bet, kaip bebūtų gaila, toje grupėje jau yra nemažai persirgusių vaikų, gerokai daugiau nei ankstesniuose epizoduose. Tai truputį mažina rizikas sveikatos priežiūros įstaigoms.

Bet, žinoma, reikia nepamiršti, kad užsikrėtę vaikai, ypač, jeigu jie lanko savo pagyvenusius giminaičius, senelius ar prosenelius, kurie yra nepasiskiepiję, kelia tiems savo artimiesiems didelę riziką. Kadangi Vyriausybė nėra nusiteikusi riboti asmeninio gyvenimo taip, kaip buvo per praėjusių metų Kalėdų, Naujųjų metų šventes ir šių metų pradžioje, tiesiog raginčiau visus savo dar nepasiskiepijusius vyriausiuosius giminaičius paskiepyti tam, kad mums pavyktų išvengti augančio mirčių skaičiaus“, – sakė I. Šimonytė.

Sprendimai dėl trečio skiepo visiems pilnamečiams – jau greitai

Premjerė taip pat informavo, kad jau greitai turėtų būti priimti reikalingi sprendimai, kad trečiu skiepu, suėjus laikui, galėtų pasiskiepyti visi pilnamečiai Lietuvos gyventojai.

„Trečiu skiepu jau kuris laikas pradėti skiepyti žmonės, kurie buvo pirmi pradėti skiepyti – medikai, vyriausi žmonės. Tas procesas vyksta. Pirmadienį ekspertų taryba pateikė bendrą rekomendaciją dėl visų suaugusiųjų skiepijimo trečia sustiprinančia doze, praėjus pusei metų. Ta galimybė taip pat bus suteikta

Kiek žinau Sveikatos apsaugos ministerija su teisės aktais yra prie rengimo pabaigos. Tas matyt, kad bus atlikta ilgai netrukus. Kalendoriškai vertinant, dabar yra maždaug pusė metų tiems žmonėms, kurie buvo skiepyti pavasarį, ir tai daugiausiai buvo vyriausi žmonės arba žmonės, kurie dirba globos-slaugos namuose, medikai. Jie dabar jau yra trečia doze perskiepijami, tas procesas vyksta“, – sakė I. Šimonytė.

Pripažįsta ministrų klaidas

I. Šimonytė pripažįsta, kad Ministrų kabinetas daro klaidų, bet ministrų sako keisti šiuo metu neketinanti.

„Mes visi esam žmonės, todėl ir darome tai, ką daro visi žmonės, – darome klaidas, kartais nusišnekam, nesusikalbam, kartais padarome kažkokių nebūtinų dalykų. Bet tikrai negaliu vertinti nė vieno ministro kaip nedarančio savo darbo“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu „Verslo žinioms“ sakė premjerė.

Ji sako neturinti ketinimų artimiausioje ateityje ministrų keisti: „Tikrai dabar tokių ketinimų neturiu“.

Pasak premjerės, keitimus daryti prasminga žinant, jog juos atlikus situacija iš tiesų taps geresnė.

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą nustatytas 2861 naujas COVID-19 atvejis. Tai didžiausias naujų atvejų skaičius nuo pernai gruodžio pabaigos, kai fiksuota per 3,2 tūkst. naujų susirgimų.

Praėjusią parą nuo koronaviruso mirė 28 žmonės, iš jų nepaskiepyta arba paskiepyta nepilnai buvo 24.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA