Kauno rajono ugdymo įstaigose prasidės paviršių testavimas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono ugdymo įstaigose prasidės paviršių testavimas

Asociatyvi / KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje kaip ir visoje šalyje sergamumo koronavirusu kreivė labai sparčiai auga, todėl Pakaunės mokyklose ir darželiuose nuspręsta pradėti paviršių testavimą. Pirmieji paviršių ėminiai bus paimti kitą savaitę, antradienį, ir išsiųsti į laboratoriją tyrimams dėl COVID-19 ligos.

Paviršių testavimas bus atliekamas 10 mokyklų ir 7 darželiuose (75 ugdymo grupėse): Babtų gimnazijoje, Batniavos mokykloje daugiafunkciame centre, Ilgakiemio mokykloje-darželyje, Kačerginės mokykloje daugiafunkciame centre, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje ir jos Ramučių skyriuje, Kulautuvos pagrindinėje mokykloje, Piliuonos gimnazijoje ir jos Viršužiglio skyriuje, Vandžiogalos gimnazija ir jos darželio grupėje, Girionių darželyje, Noreikiškių lopšelyje-darželyje „Ąžuolėlis“, Garliavos lopšelyje-darželyje „Eglutė“, Domeikavos lopšelyje-darželyje, Raudondvario lopšelyje-darželyje „Riešutėlis“, Vilkijos lopšelyje-darželyje „Daigelis“.

Praeitais mokslo metais esant tam tikram susirgimų skaičiui buvo reikalavimas atlikti paviršių testavimus ugdymo įstaigose, šįmet – tai tik rekomendacijos. „Tikime, kad kuo daugiau saugumo ir prevencinių priemonių imsimės, tai padės mums užkirsti kelią ligos plitimui“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Anot pavaduotojo, paviršių testavimas bus atliekamas tik tose ugdymo įstaigose, kurios to pageidavo. „Kad testavimas įvyktų, turėjo būti gauta ne mažiau nei 30 proc. mokinių tėvų sutikimų“, – aiškino M. Rikteris.

Tokie tyrimai atliekami vieną kartą per dvi savaites. Darželiuose ir mokyklose ėminius nuo paviršių rinks Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai ir juos siųs į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA