Kaune pradedamas šildymo sezonas: paskelbta, kada radiatoriai pradės šilti visur | Kas vyksta Kaune

Kaune pradedamas šildymo sezonas: paskelbta, kada radiatoriai pradės šilti visur

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvą aplankius žvarbiems ir drėgniems orams, o daugiabučių gyventojams skundžiantis dėl itin didelės drėgmės, penktadienį pagaliau priimtas nutarimas pradėti šildymo sezoną ne tik mokymo ir gydymo įstaigose.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas, pavaduojantis administracijos direktorių Paulius Keras nustatė, kad 2021–2022 metų šildymo sezono pradžia yra 2021 m. rugsėjo 27 diena.

Nurodyta, kad šildymo įjungimo darbus privaloma baigti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo sezono pradžios, tai reiškia, kad centralizuotai tiekiama šiluma kauniečių radiatorius turėtų pasiekti ne vėliau kaip iki š.m. spalio 1 dienos.

Praėjusią žiemą šildymo sezonas prasidėjo spalio 15 dieną ir baigėsi tik gegužės 5 dieną.

Prognozuojama, kad dėl kylančių dujų kainų centralizuotai teikiamos šilumos sąskaitos sostinėje gali išaugti net iki 80%, tuo tarpu Kaune jos turėtų kilti iki 10%. Kaune kaina, kaip spėjama, kils nežymiai dėl iki 2015 m. vykusių procesų Kauno šilumos ūkyje. Tuo metu buvo liberalizuojama šilumos rinka, atsisakoma brangių dujų, „Kauno energija” vykdė naujų biokuro katilinių statybos projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA