Fiksuoja skaitytojai: Baltijos gatvės kiemuose nusileido oro balionas | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: Baltijos gatvės kiemuose nusileido oro balionas

Sekmadienio vakarą kauniečiai užfiksavo neįprastą vaizdą Šilainiuose – tarp daugiabučių namų prie pat Baltijos gatvės leidosi oro balionas. Įdomu, kad tas pats orlaivis panašų nusileidimą prieš kelias savaites atliko Dainavos mikrorajone. Tąkart oro balionas taip pat praskrido visai prie pat namų.

Oro baliono nusileidimą ties Baltijos gatvės 55-u namu „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo sekmadienį, apie 19.40 val. Nors pilotas leidosi gana tankiai apgyvendintoje teritorijoje, manevras, rodosi, buvo sėkmingas.

Oro baliono nusileidimas Baltijos gatvėje / Skaitytojo nuotr.

Primename, kad tas pats raudonas orlaivis vokišku užrašu besileidžiantis tarp daugiabučių buvo pastebėtas rugpjūčio 10-osios vakarą. Tąkart nusileidimui pasirinkta nedidelė pieva šalia V. Krėvės prospekte stovinčių namų, pamatyti gyventojus nustebinusį veiksmą galite čia.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo oro balione buvusi kaunietė, Nemuno saloje pakilęs orlaivis turėjo leistis netoli Kauno kogeneracinės jėgainės, tačiau skrydžio metu sulaukta įspėjimo, kad reikia tūpti nedelsiant ir atlaisvinti kelią Kauno oro uoste besileidžiančiam lėktuvui.

Kaunietė paaiškino, kad pilotas dar skrydžio metu preliminariai suplanuoja, kurioje vietoje leisis. Apie tai telefonu ar radijo ryšiu informuojama žemės komanda. Paprastai nusileidimo aikštelei nėra taikomi jokie ypatingi reikalavimai – svarbu, kad ji būtu pakankamai didelė saugiam nusileidimui ir besileidžiantis oro balionas nepadarytų žalos žemės savininkams.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA