Kauniečiai to dar nematė: oro balionas tūpė tiesiog daugiabučių kieme | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai to dar nematė: oro balionas tūpė tiesiog daugiabučių kieme

Antradienio vakarą Dainavos mikrorajono gyventojai negalėjo patikėti savo akimis, Vinco Krėvės prospekte, mažytėje pievoje šalia daugiabučių, nutūpė oro balionas.

„Oro baliono nusileidimas namų kieme, Dainavos mikrorajone” , – apie pro langą pamatytą neeilinį vaizdą antradienio vakarą pranešė skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” pasakojo oro balione buvusi kaunietė, oro balionas antradienio vakarą pakilo Nemuno saloje ir turėjo leistis netoli Kauno kogeneracinės jėgainės, tačiau skrydžio metu, netoli nutūpimo vietos, sulaukta įspėjimo, kad oro balionas turi nutūpti nedelsiant ir atlaisvinti kelią į Kauno oro uostą besileidžiančiam lėktuvui.

Anot kaunietės, tai nebuvo avarinis nusileidimas, apie skrydžio maršruto pokyčius keleiviai buvo perspėti, o oro balionas žemę pasiekė be didelių nesklandumų.

„Baisu nebuvo, žinojome, kad viskas bus gerai. Kauniečiams, matyt, didesnė atrakcija buvo pro daugiabučio langus taip arti oro balioną pamatyti. Nusileidom gražiai, vėliau pilotas atidarė kupolo vožtuvą, oras išėjo, balionas pasviro ir atsigulė ant žemės. Dar padėjom galutinai išleidžia orą ir kupolą supakuoti”, – netikėto nusileidimo įspūdžiais dalijosi mergina ir pridūrė, kad oro balionu skrido 7 keleiviai.

Svarbu paminėti, kad pilotas dar skrydžio metu preliminariai suplanuoja, kurioje vietoje leisis. Apie tai telefonu ar radijo ryšio pagalba informuojama žemės komanda.

Paprastai nusileidimo aikštelei nėra taikomi jokie ypatingi reikalavimai. Svarbu, kad ji būtu pakankamai didelė saugiam baliono nusileidimui ir, kad besileidžiantis balionas nepadarytų žalos žemės savininkams.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA