Kauno „Akropolyje“ – papildomos saugumo priemonės: artėjant rudeniui atlikta nuodugni prekybos centro patalpų dezinfekcija | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ – papildomos saugumo priemonės: artėjant rudeniui atlikta nuodugni prekybos centro patalpų dezinfekcija

Dezinfekcija Kauno „Akropolyje“ / Organizatorių nuotr.

Antradienio naktį Kauno „Akropolyje“ atlikta bendrųjų erdvių dezinfekcija rūko dezinfekcine sistema. Kaip teigia prekybos centro atstovai, papildomų priemonių lankytojų ir darbuotojų saugumui užtikrinti nuspręsta imtis artėjant rudens sezonui ir naujų mokslo metų pradžiai bei dėl šios priežasties augant prekybos centro lankytojų skaičiui.

„Kaip ir kasmet, artėjant naujiems mokslo metams, prekybos centre stebime didesnį lankytojų srautą, todėl siekiame, jog mūsų lankytojai ir darbuotojai Kauno „Akropolyje“ jaustųsi saugiai. Jau kurį laiką Kauno „Akropolyje“ taikomi aukštesni nei nustatyta higienos standartai, o bendrąsias erdves dezinfekuojame ir papildomai – rūko dezinfekcine sistema“, – teigia Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Dezinfekciją specialiais aparatais atliekančios „Dezifog Lietuva“ vadovas Tomas Degutis pasakoja, kad toks inovatyvus ir efektyvus dezinfekavimo būdas leidžia užkirsti kelią virusų plitimui didžiulėse patalpose, net sporto arenose.

„Dezinfekcijos metu pasiekiamos net sunkiai prieinamos vietos, taip itin sumažinant mikrobų kiekį ore ir beveik visiškai sunaikinant bet kokias galimybes sklisti tiek gripo, tiek COVID-19 virusams. Toks dezinfekavimas nėra pavojingas žmogaus organizmui, patalpomis galima naudotis praėjus pusantros valandos po dezinfekcijos, o Kauno „Akropolyje“ dezinfekcija įprastai atliekama naktį“, – aiškina T. Degutis.

Dezinfekcija Kauno „Akropolyje“ / Organizatorių nuotr.

Kaip teigia B. Kuodytė, visos pandemijos laikotarpiu situacija nuolat kinta, todėl saugumo užtikrinimo priemonės prekybos centre yra nuolat stiprinamos. Prekybos centre reguliariai valomi ir prižiūrimi dažniausiai liečiami paviršiai, iš lauko į pastato vidų maksimaliai padidintas šviežio oro tiekimas.

Prekybos centre gausu rankų dezinfekavimo stotelių, lankytojų srautų kontrolei ir reguliavimui pasitelkiami papildomi apsaugos resursai, o norintys pasiskiepyti nuo COVID-19 tai gali padaryti prie prekybos centro reguliariai atvykstančiuose skiepobusuose.

Aukštai iškeltą kartelę prižiūri ir užsienio ekspertai – dėl požiūrio į koronaviruso suvaldymą, pirkėjų saugumo užtikrinimą ir komunikaciją jau pernai Kauno „Akropoliui“ pirmajam Kaune suteiktas tarptautinis COVID-19 saugumo sertifikatas.

Jis įrodo, kad prekybos centras atitinka tarptautinius COVID-19 plitimo rizikos valdymo standartus, aiškiai pasiskirstytos atsakomybės tarp partnerių. Šį sertifikatą išdavė Švedijoje įsikūrusi tarptautinė sertifikavimo ir konsultavimo kompanija „SAFE Shopping Centers“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA