Po 4 metų pertraukos į Vilkiją sugrįš karių vasaros sporto žaidynės | Kas vyksta Kaune

Po 4 metų pertraukos į Vilkiją sugrįš karių vasaros sporto žaidynės

LKRKA 16-osios sporto žaidynės Kauno rajone 2017-aisiais / KAM nuotr.

Po kelerių metų pertraukos į Vilkiją sugrįš karių vasaros sporto žaidynės, kurias organizuoja Lietuvos kariuomenės rezervo karių asociacija (LKRKA).

„Šios žaidynės yra tradicinis renginys, tačiau pandemija šiek tiek pakoregavo mūsų planus ir negalėjome jų organizuoti anksčiau. Šįmet visus Lietuvos atsargos karius kviesime atvykti į Kauno rajoną, Vilkiją. Šiame nuostabiame miestelyje žaidynės vyko prieš 4 metus“, – antradienį susitikęs su Kauno rajono meru pasakojo LKRKA Kauno apskrities skyriaus vadas Paulius Pacevičius.

Rugpjūčio paskutinį savaitgalį Vilkijoje kariai varžysis šaudymo, virvės traukimo, svarmenų kilnojimo, sukarintų kliūčių ruožo ir kitose rungtyse. Taip pat bus kovojama ir dėl Kauno rajono mero Valerijaus Makūno įsteigtos taurės, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Paulius Pacevičius ir Valerijus Makūnas / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

„Bendradarbiaujame jau seniai ir matome, kiek daug prasmingų darbų, akcijų ir renginių, kuriuos organizuoja kariuomenė, šaulių sąjunga, vyksta Pakaunėje. Jūs esate atviri žmonėms, o tai yra labai svarbu“, – pabrėžė meras V. Makūnas.

Susitikimo metu buvo aptartos ir rugsėjo 11-12 dienomis Čekiškėje Šaulių sąjungos organizuojamos pratybos, kuriose dalyvaus ir ugniagesiai gelbėtojai, kitų institucijų atstovai.

Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas, buvęs LKRKA Kauno skyriaus vadas Vytautas Žymančius papasakojo, kad pratybos organizuojamos reaguojant į dabartinę situaciją Lietuvoje, taip pat pasiruošti kitoms įvairioms ekstremalioms situacijoms. „Gyventojus informuosime apie tikslią pratybų vietą ir datą. Nenorime gąsdinti žmonių“, – nuramino V. Žymančius.

Meras su kariškiais aptarė ir kitus planuojamus projektus, darbus, ateities planus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA