Į Pravieniškių pataisos namus negrįžo Kauno rajone dirbę trys nuteistieji | Kas vyksta Kaune

Į Pravieniškių pataisos namus negrįžo Kauno rajone dirbę trys nuteistieji trijulė sulaikyta

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Į Pravieniškių pataisos namus po darbo Kauno rajono įmonėje negrįžo trys nuteistieji, pranešė Policijos departamentas.

Penktadienio vidurnaktį Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos darbuotojas kreipėsi į Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus. Jis pranešė, kad ketvirtadienį, apie 14 val., iš Kauno rajone esančios įmonės pasišalino nuteistieji.

1985, 1990 ir 1982 metais gimę nuteistieji dirbo be sargybos. Įmonė, iš kurios jie pasišalino, atliko griovimo darbus, pranešė pareigūnai.

Tyrimą atlieka Kalėjimų departamento pareigūnai.

Tai ne pirmas atvejis pastaruoju metu, kai į Pravieniškių pataisos namus po darbo negrįžta nuteistieji. Liepos pabaigoje užregistruoti du atvejai.

Papildyta 11.39 val.

Kalėjimų departamentas praneša, kad Kriminalinės žvalgybos pareigūnai paryčiais, apie 6 val., po intensyvių paieškų sulaikė tris savavališkai vakar iš darbo vietos pasišalinusius Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistuosius – Andrių Grigaliūną, gimusį 1990 m., Gražvydą Grigaliūną, gimusį 1985 m., ir Tadeuš Černiavskij, gimusį 1982 m. Visi jie dirbo UAB „Elektra jums“ Kauno r.

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, sekdami karštais pėdsakais, nustatė pasišalinusių asmenų buvimo vietą viename gyvenamajame name Kalvarijos mieste. Kadangi nuteistieji vengė sulaikymo ir neįsileido pareigūnų į vidų, teko pasitelkti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus, kurie su specialiąja technika padėjo pataisos pareigūnams patekti į namą ir sulaikyti besislapstančius nuteistuosius.

Kalėjimų departamentas, atsižvelgdamas į tai, kad pastaruoju metu nuteistieji gana dažnai savavališkai pasišalina iš darbo vietos, svarsto galimybę griežtinti darbdavių atsakomybę.

Sėkmingas nuteistųjų resocializacijos procesas – tai visų suinteresuotų asmenų bendro darbo ir pastangų rezultatas. Siekiant, kad nuteistieji (suimtieji) keistųsi, gyventų pagal teisės aktų ir visuomenės elgesio normų reikalavimus reikalingas įsitraukimas ir pagalba ir pataisos įstaigų pareigūnų, ir darbdavių, ir socialinių partnerių, ir nevyriausybinių organizacijų, ir nuteistųjų artimųjų bei kitų visuomenės narių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA