Neeilinė patirtis: teko patiems gelbėti po skiepo alpusią merginą | Kas vyksta Kaune

Neeilinė patirtis: teko patiems gelbėti po skiepo alpusią merginą Kauno miesto poliklinikos atstovai informaciją neigia

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praeitą savaitę portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė neeilinė istorija. Vakcinuotis į prie prekybos centro „Mega“ stovintį mobilųjį autobusą nuvykusi pora padėjo gelbėti po skiepo alpusią jauną merginą.

Alpstančią merginą gelbėjo patys

Pasak istoriją portalui papasakojusios moters, jie su vyru nuvyko į punktą liepos 23-iosios popietę. Norinčių pasiskiepyti tą dieną buvo kelios dešimtys, todėl kauniečiams teko lukterėti. „Vienu metu iš punkto išėjo gana jauna mergina, apie 20 metų amžiaus. Ji prisėdo, kaip ir rekomenduojama, po skiepo ant tam skirtos kėdutės ir po kokių 5 minučių pradėjo nuo jos slysti. Šalia sėdėję žmonės pradėjo ją gaudyti, tada keli žmonės laikė glėbyje, o kiti kvietė greitąją medicinos pagalbą“, – pasakojo moteris.

Pasak jos, tuo metu punkte dirbo du medicinos darbuotojai, kurie dėl nemažo interesantų kiekio buvo priversti tęsti darbą, o realiai, kol atvyko greitoji medicinos pagalba, merginai pagalbą teikė tokie patys pacientai, kaip ir ji, pasakojo įvykio liudininkė.

„Greitoji atvyko per kokį 20 minučių, niekas nesugalvojo, kad merginą reiktų paguldyti, tai padarė tik atvykę medikai“, – pasakojo moteris. Pasak jos, mergina buvo išgabenta į medicinos įstaigą, o susirinkę skiepytis jautėsi gerokai nejaukiai, nes nebuvo aišku, kas jai nutiko. „Labai norėčiau sužinoti, ar merginai viskas gerai“, – sakė ji.

Tiesa, nors ir išgąsdinta situacijos, pora visgi nusprendė tą dieną užbaigti, ką pradėjo ir pasiskiepijo, nors minčių kilo įvairių. „Tikrai nebuvo labai drąsu“, – prisiminė ji.

Minėtomis dienomis Kauno vakcinacijos procesą koordinuojančios medicinos įstaigos – Kauno miesto poliklinikos direktoriaus pavaduotojas medicinai Raimundas Micka patvirtino, kad toks incidentas įvyko. Tačiau R. Mickos teigimu, merginai pagalbą teikė ir punkto darbuotojai. „Mobilaus vakcinacijos posto darbuotojos buvo be chalatų, todėl, galbūt, žmonėms susidarė įspūdis, kad pagalba nėra teikiama. Incidento metu vakcinacija nevyko. Ji buvo atnaujinta tik sulaukus GMP ekipažo“, – sakė poliklinikos atstovas.

Jis neatsakė į klausimą dėl tolimesnės merginos būklės dėl asmens duomenų apsaugos.

Sulaukia daugiau norinčių skiepytis

R. Mickos teigimu, pastaruoju metu Kaune stebimas gerokai suaktyvėjęs vakcinacijos procesas, sulaukiama žymiai daugiau norinčių pasiskiepyti tiek Vakcinacijos centre (Ledo rūmuose), tiek Mobiliuosiuose vakcinacijos postuose (autobusuose).

„Mobiliuosiuose vakcinacijos postuose per dieną paskiepijame apie 350-400 piliečių. Registraciją vakcinacijai, vakcinaciją ir piliečių stebėjimą po vakcinacijos atlieka tie patys darbuotojai. Karšti pastarųjų savaičių orai sąlygojo tai, kad laukti eilėse prie Mobilaus vakcinacijos posto ne visiems buvo lengva. Kadangi eilių ilgio negalim prognozuoti, gyventojams atvykstant vakcinuotis į Mobilų vakcinacijos postą reiktų patiems pasirūpinti apsauga nuo saulės bei vandeniu“, – patarė R. Micka.

Pasak atstovo, kadangi vakcinacijai pasitelkiami Kauno miesto poliklinikos ir jos padalinių šeimos gydytojai bei jų slaugytojos, kurie tuo pat metu negali atlikti savo tiesioginių pareigų – aptarnauti prirašytų pacientų, stengiamasi į procesą įtraukti optimalų darbuotojų skaičių, kad kuo mažiau būtų trikdomas kasdieninių paslaugų teikimas.

R. Micka paragino visus norinčius skiepytis visgi registruotis vakcinacijai arba atvykti be registracijos į Vakcinacijos centrą (Kovo 11-osios g. 26), kur yra kondicionuojamos patalpos bei sudarytos sąlygos greitai vakcinacijai nelaukiant eilėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA