Šventinis savaitgalis Raudondvario dvare įsibėgėja: žiūrovų laukia įspūdingi pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Šventinis savaitgalis Raudondvario dvare įsibėgėja: žiūrovų laukia įspūdingi pasirodymai

Keturias dienas truksiantis „Gyvasis savaitgalis Raudondvario dvare“ įgauna pagreitį. Šventės svečiai jau turėjo progą išvysti ne vieną pasirodymą ir sudalyvauti edukacijose, bet Valstybės dienai paminėti skirtų renginių kulminacija dar tik priešaky.

Vienu pagrindinių šventės akcentų šeštadienio vakarą tapo Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklis-istorinė opera „Radvila Perkūnas“. Atvykusieji visą dieną taip pat galėjo užsukti į prekybos ir amatų mugę, stebėti žirgų ir riterių pasirodymus, dalyvauti įvairiose edukacijose ir ekskursijose.

Sekmadienio vakaro programoje, nuo 19 val. publiką džiugins Romanos Agnel vadovaujamos šokėjų iš Krokuvos „Cracovia Danzaz“ spektaklis „Bonos Sforcos karnavalas“, o 20.30 val. ant scenos lips grupė „Thundertale“, temstančias dvaro prieigas nutvieks ugnies meistrų šou.

Liepos 5-osios vakarą skambės „Lemon Joy“ koncertas, o liepos 6-ąją vyks iškilminga garbės ženklų įteikimo ceremonija, kurią ves Egidijus Stancikas, muzikinį pasirodymą dovanos Jeronimas Milius ir Karina Krysko su grupe.

19 val. klasikine muzika nuskambės Lietuvos kamerinis orkestras, valstybinis choras „Vilnius“, solistė Lina Dambrauskaitė, aktoriai Vytautas Rumšas ir Ignas Ciplijauskas, trimitininkas Dovas Lietuvninkas bei dirigentas Artūras Dambrauskas.

Klausytojai išgirs dainininkės atliekamus G. F. Händelio ir W. A. Mozarto kūrinius, kurie jos repertuare užima ypatingą vietą. Koncertą vainikuos kompozitorių Giedriaus Svilainio ir Ryto Svilainio veikalas „Didysis kunigas“, kuriam libretą parašė Herkus Kunčius.

21 val. bus vieningai sugiedotas Lietuvos valstybės himnas. Detalią šventinio savaitgalio Raudondvario dvare programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA