Ar bus galima Kaune pasiskiepyti Liepos 6-ąją? | Kas vyksta Kaune

Ar bus galima Kaune pasiskiepyti Liepos 6-ąją?

Mobilus vakcinavimo centras / R. Tenio nuotr.

Gavusieji žinutes dėl skiepo Liepos 6-ąją – Mindaugo karūnavimo dieną – gali nesibaiminti – Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša patvirtino, kad šią dieną Kauno vakcinavimo centras dirbs pilnu pajėgumu. Daugumą suplanuotų vakcinacijų sudarys atėjusieji skiepytis antrąja doze, kurių Liepos 6-ąją centre bus suleista 2200 dozių.

Šeštadienį nedirbs

Tačiau už vakcinacijos organizavimą Kaune atsakingas vadovas atkreipė dėmesį, kad ateinantį šeštadienį, liepos 3-iąją, Kauno ledo rūmuose įsikūręs vakcinavimo centras nedirbs, nes dėl gana nedidelio suplanuotų revakcinacijų skaičiaus, nuspręsta dalį kauniečių pakviesti skiepytis diena anksčiau – penktadienį, kitą dalį perkelti į pirmadienį.

„Galime pasidžiaugti, kad pagal vakcinuotų asmenų procentą Kaunas yra pirmoje vietoje tarp didžiųjų šalies miestų ir beveik 5 proc. lenkia Lietuvos vidurkį, tačiau tai nereiškia, kad reiktų atsipalaiduoti ir tikrai kviečiu žmones atvykti skiepytis, jei jie to dar nepadarė. Kaip matome, šiuo metu stebimas lengvas atokvėpis nuo pavojingo viruso gali greitai pasibaigti, o tyrimai rodo, kad vakcinos efektyviai saugo nuo šios pavojingos ligos ir naujų jos atmainų bei padeda išvengti sunkių komplikacijų“, – sako P. Kibiša.

Liepos 1-osios duomenimis Kaune paskiepyta 48,7 proc., Vilniuje – 47,5 proc., o bendrai Lietuvoje – 44,4 proc. gyventojų.

Stebimas sulėtėjimas

Šiuo metu pasiskiepyti Kaune gali visi to norintieji, tačiau P. Kibiša kviečia iš anksto registruotis centralizuotoje registracijos sistemoje arba atlikti registraciją telefonu 1808 ar el. paštu. [email protected]

Išankstinė registracija užtikrina, kad pasikeitus vakcinavimo centro darbo laikui žmonės gauna naujas žinutes su kitu nurodytu laiku. Iš anksto registruoti asmenys taip pat gali koreguoti vakcinacijai paskirtą laiką pagal savo asmeninius planus.

„Šiuo metu stebime žmonių, kurie ateina skiepytis pirmąjį kartą, tam tikrą sumažėjimą – tai lemia atostogų metas, karšto oro sąlygojamas sergamumo lėtėjimas, o drauge ir tai, kad beveik visose amžiaus grupėse pasiekėme visuomenės imunitetui susidaryti reikalingas apimtis. Todėl natūralu, kad vakcinavimo centras vasaros metu dirbs sutrumpintu grafikų, o atlikus daugumą revakcinacijų, svarstysime apie galimybes decentralizuoti vakcinacijos procesus Kaune“, – sako Kauno miesto poliklinikos vadovas.

Nenorintieji registruotis iš anksto į Kauno ledo rūmuose įsikūrusį vakcinavimo centrą gali atvykti ketvirtadieniais arba užsukti į vakcinų autobusą.

Vakcinų autobusas

P. Kibiša sako, kad ekspromtą mėgstantys dar neskiepyti Kauno gyventojai pirmąjį skiepą be registracijos gali gauti ir tiesiog užsukę į nuo antradienio Kaune pradėjusį kursuoti mobilųjį skiepijimo nuo COVID-19 punktą, kuris įrengtas po įvairias miesto vietas kursuosiančiame autobuse.

Pirmoji autobuso stotelė – prie „Žalgirio“ arenos, kur FIBA Olimpinės atrankos turnyro metu skiepų autobusas lauks interesantų kiekvieną dieną nuo 15 valandos.

Vėliau autobusas vyks į kitas populiarias gyventojų susibūrimo vietas: prekybos centrų ir kitų prekybos vietų prieigas, svarstoma vykti ir į populiarius Kauno paplūdimius. Jau žinoma, kad iš Nemuno salos kitą savaitę autobusas judės į prekybos miestelio „Urmas“ teritoriją.

Šiuo metu autobuse skiepijama „BionTech“ – „Pfizer“ vakcina. Ateityje planuojama žmonėms pasiūlyti ir kitų populiarių vakcinų. Autobuso maršrutas bus skelbiamas Kauno miesto poliklinikos ir savivaldybės interneto svetainėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA