Mobilus skiepijimo nuo COVID-19 punktas jau Kaune: pirma stotelė – „Žalgirio“ arena | Kas vyksta Kaune

Mobilus skiepijimo nuo COVID-19 punktas jau Kaune: pirma stotelė – „Žalgirio“ arena

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2021/06/29 19:42
/ D. Biržiečio nuotr.

Kaune nuo antradienio veikia mobilus skiepijimo nuo COVID-19 punktas. Pirma jo stotelė – prie „Žalgirio“ arenos, kur visi norintys gali pasiskiepyti be registracijos.

Vakcinacijos vieta įrengta miesto autobuse. Norintys čia pasiskiepyti turėtų atvykti 15-19.30 val. ir turėti asmens tapatybės dokumentą. Šalia autobuso įrengtos ir laukimo vietos po skiepo.

„Jis kiekvieną dieną galės kursuoti ir būti kitoje vietoje. Šios atrankos (FIBA Olimpinės atrankos turnyro) varžybų metu autobusas bus čia ir bus užtikrinami visų norinčių pasiskiepyti poreikiai“, – žurnalistams antradienį sakė COVID-19 vakcinavimo ir testavimo procesus mieste koordinuojantis Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinio vadovas Justinas Dzidzevičius.

Vėliau autobusas vyks į kitas populiarias gyventojų susibūrimo vietas: prekybos centrų ir kitų prekybos vietų prieigas, svarstoma vykti ir į paplūdimį. Informaciją apie konkrečias jo buvimo vietas savivaldybė žada skelbti vėliau.

Šiuo metu autobuse bus skiepijama „Pfizer“ vakcina. Ateityje planuojama žmonėms pasiūlyti ir kitų populiarių vakcinų.

Kadangi ši vakcina – dviejų dozių, antrosios vakcinos vieta bus automatiškai nustatoma Kauno vakcinavimo centre Ledo rūmuose, tačiau laiką ir vietą žmonės galės vėliau pasikeisti prisijungę prie vakcinavimo sistemos.

„Kiekvienas žmogus, pasiskiepijęs pirma vakcinos doze, turi galimybę pasikeisti antros vakcinos vietą – miestą, rajoną ir galės pakliūti bet kuriuo metu jam patogioje vietoje“, – pabrėžė J. Dzizdevičius.

Vieną pacientą paskiepyti autobuse užtrunka tris-keturias minutes. Kol kas tam planuojama naudoti vieną miesto autobusą, tačiau esant poreikiui tiek jo darbo valandas, tiek mobiliųjų komandų skaičių bus galima plėsti.

„Siekiame maksimalaus mobilumo, kad galėtume judėti ne tik į masinio susibūrimo vietas, bet planuojame važiuoti ir į įmones, didelius kolektyvus, kur galima rasti didelį vakcinuojamų žmonių skaičių“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Šią savaitę savivaldybė ruošiasi registruoti įmones, kurios pageidautų, jog į jas atvyktų mobili skiepijimo komanda.

Pasak P. Kero, Kaune, kaip ir visoje šalyje, pastebimas vakcinavimo proceso lėtėjimas.

„Vakcinacija pirma doze labai smarkiai lėtėja. Didžiąją dalį vakcinavimo centre šiuo metu vakcinuojamų žmonių sudaro būtent revakcinacija. Dėl to ieškome būdų, kaip priartėti arčiau miesto gyventojų“, – sakė jis.

Savivaldybė taip pat ruošiasi pradėti skambučių programą ir susisiekti bei pakviesti skiepytis visus, kurie to dar nepadarė.

Pasak P. Kero, kol kas Kauno Ledo rūmuose įrengtame vakcinacijos centre srautą užtikrina revakcinuotis atvykstantys žmonės, tačiau neatmetama galimybė, jog nesuintensyvinus skiepijimosi pirmąja doze, vasaros pabaigoje šis centras bus uždarytas ir bus pereita prie mažesnių vakcinacijos centrų.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje paskiepyta 44 proc. gyventojų. Kaune šis procentas siekia 48,4 proc.

Kaune per parą sulaukiama 3-4 tūkst. besiskiepijančių per dieną, tačiau naujai besiskiepijančių iš jų būna iki 500.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA