Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga – šventinis festivalis Raudondvario dvare | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga – šventinis festivalis Raudondvario dvare

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artėjanti Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena į Kauną ir jo apylinkes sugrąžina šventinį, turtinga kultūrine programa praturtintą šurmulį. Vienas pagrindinių akcentų – greta Kauno įsikūrusiame Raudondvario dvare keturias dienas vyksiantis šventinis festivalis. Nuo liepos 3 iki 6 dienos dvare kauniečių, miesto svečių bei Kauno rajono gyventojų lauks muzikiniai, pramoginiai, tradicinių amatų bei istorijos atradimai.

„Šventinį savaitgalį Raudondvaryje pradėsime tradiciškai kartu su kolegomis iš Latvijos organizuojamu „Pilies dienos“ renginiu. Lankytojus „Pilies diena“ nukels į viduramžių, renesanso, XIX a. laikus ir supažindins su to meto didikų bei miestelėnų gyvenimo ypatumais. Šventės dalyvių lauks abejingų nepaliekantis riterių turnyras, viduramžiškos pramogos, amatų ir edukacijų dirbtuvės, prekybos mugė, pramogos vaikams. Šiemet „Pilies dieną“ nusprendėme apjungti kartu su Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos iškilmėmis, tokiu būdu lankytojams padovanodami keturias dienas turiningų kultūrinių pramogų“, – sako „Raudondvario dvaras“ direktorė Snieguolė Navickienė.

Dešimtys skirtingų veiklų bei autentiški dvaro skoniai

Jau nuo pirmosios šventinio festivalio dienos – liepos 3-osios, šeštadienio – dvaro teritorijoje apsilankiusių žmonių lauks daugybė kultūrinių pramogų.

Vaikščiodami po dvaro teritoriją lankytojai sutiks ir žiniuones, kurios ne tik pasiūlys išsiburti savo ateitį iš delno, bet ir padovanos stebuklingą žolelių mišinį.

Pasiekę dvaro Rytų kiemelį, Raudondvario svečiai susipažins su ypatingais rytietiškais papročiais, klausysis vaikams skirtų Rytų šalių pasakų. Tarp kitų šventinių pramogų lauks ir katile verdamo muilo su gintaru edukacija, galimybė piešti ant šilko, gintaro bei ekologiškų žvakių liejimo, šaudymo iš lanko bei kaligrafijos rašto pamokos, dvaro kostiuminės ir foto ateljė siūlomos paslaugos.

Dvaro direktorė išduoda, jog visi norintys galės ne tik pasipuošti, nusifotografuoti dvaro fone bei kaligrafiškai užrašyti atvirlaiškį, bet ir iš karto jį užantspauduoti ir išsiųsti iš dvare esančio pašto.

Na, o visu šventinio festivalio metu dvaro teritorijoje susirinkusių lankytojų akis džiugins ir įspūdingi kojūkininkų, istoriniais personažais persirengusių aktorių bei baroko ir renesanso laikus atspindinčių šokėjų pasirodymai.

Kasdien – ypatinga vakaro programa

Po visos dienos pramogų, nuo šeštadienio iki antradienio lankytojai bus kviečiami dalyvauti ir kasdien vis skirtingoje vakarinėje programoje. Šeštadienį dvaro teritorijoje vyks Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklis – Jurgio Karnavičiaus istorinė opera „Radvila Perkūnas“. Sekmadienį, liepos 4 d., pagrindiniu vakaro programos akcentu taps svečių iš Lenkijos – šokių grupės „Cracovia Danza“ – spektaklis „Bonos Sforcos karnavalas“. Po jo scenoje pasirodys grupė „Thundertales“ bei juos lydintys ugnies meistrai.

Pirmadienį, liepos 5 d., visų muzikos mylėtojų lauks ypatinga staigmena – grupės „Lemon Joy“ koncertas.

Liepos 6 d., antradienį į Raudondvarį atkeliaus vienas iš Pažaislio festivalio koncertų. Jo metu pasirodys Lietuvos kamerinis orkestras, Valstybinis choras „Vilnius“, solistė Lina Dambrauskaitė, aktoriai Vytautas Rumšas ir Ignas Ciplijauskas, trimitininkas Dovas Lietuvninkas bei dirigentas Artūras Dambrauskas. Šie atlikėjai atliks G. F. Hendelio ir W. A. Mocarto kūrinius.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos vakarą dvaro teritorijoje vyks ir tradicinė, iškiliausių Kauno rajono gyventojų pagerbimo ceremonija. Jos metu koncertuos šeimyninis Karinos Krysko ir Jeronimo Miliaus duetas.

Šventinį festivalį užbaigs kompozitorių Giedriaus ir Ryto Svilainių kūrinys „Didysis kunigas“, kuriam libretą parašė Herkus Kunčius. Po šio istorinio veikalo, 21 val. visi šventės dalyviai bus kviečiami kartu sugiedoti šalies himną.

Visas keturias dienas svečių Raudondvario dvare laukiama nuo 12 val. Dienos bei vakaro programą galima sekti „Raudondvario dvaro“ paskyroje „Facebook“, spustelėjus čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA